30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Omurga sorunları sempozyumu

Harran Üniversitesi (HÜ) tarafından düzenlenen "3. Harran Ortopedi Günleri Omurga Sorunları Sempozyumu" başladı.

11-13 Kasım tarihleri arasında El-Ruha Oteli'nde gerçekleştirilecek sempozyuma, HÜ Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Işıkan, (TOTBİD) Başkanı Prof. Dr. Ertan Mergen ve birçok ilden gelen uzmanlar katıldı. Toplantının bilimsel içeriği olarak "Omurga Sorunları" seçildi.

Türk Omurga Derneği'nin katkılarıyla gerçekleşen sempozyumun açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ertan Mergen, "Sempozyumda, omurga sorunlarını tartışacağız. Türk Omurga Derneği 2005 yılı içersinde İçişleri Bakanlığı'nın onayıyla Türk Omurga Derneği adını almıştır. Bildiğiniz gibi omurga hastalıkları çok yaygın olmaya başladı. Özellikle diğer dallarda uzman olan arkadaşlardan bu konu üstünde daha hassas olmalarını istiyorum. Yurdun birçok illinde görev yapan uzman arkadaşlar, Türkiye'de ortopedist omurga cerrahisine ilgi göstermelerini bu bölümü seçmelerini istiyoruz. Herkesin bu konuda destek vermesini bekliyoruz. Bu bölüme girecek arkadaşları kendi alanlarında daha fazla bilgi sahibi olabilmeleri için yurt dışı eğitimine göndereceğiz" diye konuştu.

HÜ Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Işıkan, "Bizim gerçek yol gösterenimiz sözünden yola çıkarak 'İlim olmadır, fen olmalıdır' bu temelden çıkarak, daha iyi şeylere imza atmalıyız. Bugün üniversitemizin de işbirliğiyle gerçekleşen bu sempozyumda konuk olan bütün uzman arkadaşlarla omurga sorunları üzerinde ve omurga kırıkları, hastaya yaklaşım, omurga kırıklarının konservatif tedavisinde tuzaklar, üzerinde görüş alış verişinde bulunacağız. Bu bilimsel toplantı için şehrimize gelen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2005 Cuma 15:09:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?