30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Orta gelirlinin ayakkabıcısı

Şanlıurfa'da orta gelirli vatandaşlara hizmet veren ayakkabı tamircisi Mehmet Faruk Bebe, babasının mesleğini sürdürüyor.

Topçu meydanında küçük bir işyerinde 50 yıl orta direk vatandaşların eski ayakkabılarını bir kol makinesiyle tamir ederek hizmet veren Sıtkı Bebe, yaşının ilerlemesi üzerine emekli oldu. 6 yaşından beri babasının yanında çırak olarak çalışan Mehmet Faruk Bebe, babasının işini sürdürmeye başladı. Babadan kalan mesleği devam ettiren Mehmet Faruk Bebe, "Ben ve babam yıllarca orta direk sınıfındaki vatandaşlara hizmet verdik. Şimdi ben bu işi üstlendiğimden bu yana dükkanda biraz değişiklik yaparak, yeni makineler aldım. En azından çağa, teknolojiye ayak uydurup bir nebze olsun varlıklı tabakaya da hizmet vermek için çaba sarf ediyorum" diye konuştu.

50 yıldır orta direk sınıfına hizmet verdiğini belirten Sıtkı Bebe, "Olayların en kötü olduğu 1980 yıllarında işyerimin tabelasına 'orta direk kundura tamircisi' yazmıştım. Çünkü o yıllarda Urfa'da yeterince iş sahası olmadığı için halkımızın çoğunluğunun maddi durumu orta dereceliydi. Özellikle Özal'lı yıllarda sürekli zam, KDV, orta direk diye bilmediğimiz kelimeler yeni yeni kullanılmaya başlanmıştı. Halen bu isim altında çalışıyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 12:50:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ömer kaya IP: 85.109.90.xxx Tarih : 5.06.2008 00:30:57

ortadiregi ancak böyle temsil edilir. günümüzde yabancı işyeri isimleri agırlıkta.ortadirek ismi içimizden gelen parça gibi tebrikler ortadirek...