7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Derneği kuruldu

Şanlıurfa'da Gazeteciler Birliği Derneği kurulduğu belirtildi.

Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, basın-yayın kurumlarının gelişimini engelleyen yerleşik faktörlere ilaveten, son zamanlarda yaşanan 'naylon gazete' enflasyonu ve yerel radyo-televizyonlara yüklenen yeni ekonomik yüklerin, basını yok olma noktasına getirdiğini belirterek, Şanlıurfalı gazetecilerin bir araya gelerek Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Derneği'ni kurduklarını söyledi.

Polat, açıklamasında, "Amacımız tüzüğümüzde de belirttiğimiz gibi; demokrasinin en temel kurumu olan, bütün öteki özgürlüklere kaynaklık eden düşünce ve basın özgürlüğünün Şanlıurfa'da da tam olarak gerçekleşmesidir. Haber alma hakkının hiçbir baskı ve sınırlama olmaksızın kullanılabilmesidir. Gazetecilerin mesleki hak ve çıkarlarının korunması için çalışmak, mesleği yozlaştırarak itibarının zedelenmesine yol açan kişi ve kurumlara engel olarak naylon gazetecilikle gerçek gazeteciliğin farkını belirtmek ve bu konuda kamuoyu ve yetkili kurumları uyarmaktır. Basın sektöründe haksız rekabeti engellemek, üyelerinin kültürel gelişmesine, ekonomik ve sosyal refah düzeyinin yükselmesine katkıda bulunmak, mesleğin toplum içindeki itibar ve değerini arttırıcı faaliyetlerde bulunmaktır" dedi.

Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Derneği'nin geçici yönetim kurulu üyeliklerine Veysel Polat (GAP Gündemi Gazetesi sahibi), Halit Arslan (GAP Gündemi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü), Mehmet Salih Şansal (Hizmet Gazetesi), Ferhat Özer (İhlas Haber Ajansı), Şahban Kılıç (Bizim Gazete Yazıişleri Müdürü), Mehmet Ekinci (İletişimci), Mehmet Göyüç (Siverek İrfan Gazetesi Sahibi) getirildi.

.
Yayın Tarihi : 9 Mart 2006 Perşembe 21:32:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?