7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Şanlıurfa kilimine AB desteği

Şanlıurfa Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı'nın (ŞURKAV) Avrupa Birliği (AB) destekli, 'Şanlıurfa geleneksel yöre kilim desen ve çeşitlerinin tespiti ve üretim şekliyle değerlendirilmesi' projesinin ilk etabı tamamlandı. Proje kapsamında kursa alınan 30 genç kız eğitimlerini tamamladı.

AB'nin bölgede uyguladığı GAP Kültürel Mirası Geliştirme Projesi'nden 217 bin Euro destek alarak 'Şanlıurfa geleneksel yöre kilim desen ve çeşitlerinin tespiti ve üretim şekliyle değerlendirilmesi' projesini geçtiğimiz yıl Eylül ayında hayata geçiren ŞURKAV, ilk kursiyerlerini mezun etti. Işılay Saygın Halıcılık Merkezi'nde Şanlıurfa'nın yöresel kilimlerini yaşatma amacıyla uygulanan eğitim programına katılan kursiyerler bugün törenle belgelerini aldı.

Vali Yardımcısı Bülent Karacan, Cevdet Ertürkmen, Belediye Başkan Vekili Gülender Açanal ile davetlilerin katıldığı programda, 6 ay süren kursu başarıyla tamamlayan 30 genç kız belgelerini aldı. Proje hakkında bilgi veren Vali Yardımcısı Bülent Karacan, 6'şar aylık dönemler halinde yapılacak kurslarda 60 genç kızı daha eğiteceklerini söyledi. Karacan, AB'den gerekli onayı almaları halinde Şanlıurfa yöresine ait kilimleri satışa sunacaklarını da kaydetti.

Törende daha sonra Vali Yardımcısı Karacan ve davetliler, genç kızların dokumasını tamamladıkları yöresel kilimleri inceledi.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2006 Pazartesi 17:55:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?