7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Şanlıurfa'da hareketli saatler

Abdullah Öcalan'ın 4 Nisan'daki doğum günü sebebiyle Şanlıurfa'da bir grup PKK yanlısının gösteri yapacağı duyumunu alan polis, Eyyibiye ve Onikiler Mahalleri'nde geniş güvenlik önlemi aldı.

Diyarbakır'da meydana gelen ve bazı çevre illere de yansıyan olayların ardından, Şanlıurfa'da da göstericilerin eylem yapacağı duyumunu alan polis ekipleri harekete geçti. Yaklaşık 500 kişilik çevik kuvvet polisi, kentin kenar mahallerinde giriş ve çıkışları kontrol altına aldı. Şanlıurfa'nın Eyyibiye Mahallesi'nde yapılan kontrollere Şanlıurfa Emniyet Müdürü Kutlay Çelik de katıldı. Diyarbakır, Mardin, Batman ve Van'da yaşları küçük olan çocuklar, polisleri taşlarken, Şanlıurfa'da bunun tam aksi yaşandı. Mahallenin çocukları, Emniyet Müdürü Kutlay Çelik'in etrafında toplanarak sevgi gösterisinde bulundu. Şanlıurfa Emniyet Müdürü Kutlay Çelik ise, çocukları sinemaya götürme sözü verdi. Bu arada Şanılurfa polisi, Eyyibiye ve Onikiler Mahalleri'nde didik didik gösterici aradı. Hareketli saatlerin yaşandığı Şanlıurfa'da polis kentin giriş ve çıkışlarını kontrol altında tutuyor. Öcalan'ın 4 Nisan tarihi doğumlu olduğu gerekçesiyle Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'ne bağlı Ömerli Köyü'nde yapılacak kutlamalar için polis, kentte geniş güvenlik önlemi aldı. Kente giriş ve çıkışlar kontrollü yapılıyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki bazı iller ile Türkiye'nin çeşitli illerinden hareket edecek grupların da son hazırlıklarını yaptığı öğrenildi. Diyarbakır, Van ve Batman gibi illerde devam eden olayların Şanlıurfa'ya sıçramaması için polis ekipleri, aldığı güvenlik önlemini sürdürüyor. Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan ile Emniyet Müdürü Kutlay Çelik'in dün Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'nde bir dizi inceleme yaptığı öğrenildi

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2006 Cumartesi 22:04:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?