30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Şanlıurfa'da neo - klasik konser

Neo-klasik akımın Türkiye'deki tek temsilcisi olan Ferhat Göçer, kendi kurduğu senfoni orkestrasıyla baba ocağı Şanlıurfa'da konser verdi.

Opera dinleyen Şanlıurfalılar, hemşehrilerine tam not verdi. Konser salonu, orkestra müziği arasında yapılan zılgıtlarla inledi.

Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde genel cerrah olarak hayat kurtarırken, müzik eğitimini İstanbul Devlet Konservatuarı Opera-Şan Bölümü'nde alan Şanlıurfalı Ferhat Göçer, ilk konserini hemşehrilerine verdi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Konferans Salonu'nda ilk kez hemşehrileriyle bir araya gelen Ferhat Göçer tam not aldı. Şanlıurfa Valisi Semsettin Uzun, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Teyfik Bedük ile çok sayıda öğrenci ve vatandaşın katıldığı konsere sanatçının bir süre önce kalp krizi geçiren babası İbrahim Halil Göçer ve annesi Fatma Göçer de izledi.

İzleyicilere hoşça vakit geçiren sanatçı, Şanlıurfa türkülerini de seslendirdi. Göçer, eski filmlerden seçilen görüntüler eşliğinde ünlü "Baba" filmi ile Yılmaz Güney'in oynadığı "Arkadaş" filmi ve "Kalamış", "Samanyolu", "Love Story", "Sarı Gelin" filmlerinin yer aldığı 25 filmin unutulmayan şarkılarını seslendirerek geçmişe doğru bir yolculuğa çıkararak seyirciyi coşturdu. Konser salonu, orkestra müziği arasında yapılan zılgıtlarla inledi.

Konser, Göçer'in Şanlıurfalı sıra gecelerinin gazelhanlarından Mehmet Gözoğluyla yaptığı düetle son buldu.

Bu arada, konser öncesi Şanlıurfa Otel El Ruha'da bir basın toplantısı düzenleyen Ferhat Göçer, "Orkestraya bakış açısını değiştirdiğimi, insanların klasik müzik terminolojisine bakışını kırdığımı düşünüyorum. Orkestranın içine Türk sazlarını doğru biçimde yerleştirdiğimi ve müziği çok samimi biçimde sunduğumu düşünüyorum. Bu nedenle müziğimizi Türkiye'nin her yerindeki her insan beğeniyor. Doğu'daki bir insan da bu müzikten zevk alıyor. 'Anadolu Aryaları' projesinin amacı, derin bir özgeçmişi olan topraklarımızda bizim ezgilerimizi evrensel ve senfonik dünya müziği ile kaynaştırıp mucizevi bir bütünlük ortaya çıkarmak; Anadolu'da olgunlaştırmak ve dünyaya sunmaktan ibaret. Kış turnemizde tüm illeri dolaşabilmeyi istiyorum ama sponsor firma arayışı içerisindeyim. Her şehre ulaşabilmeyi çok istiyorum" dedi.

Şanlıurfa deyince çiğköfte, ses ve değişim olarak nitelendiren Ferhat Göçer, "Urfalı olarak bu gururu örnek bir biçimde taşıyacağım. Bu şehre örnek olacağım. Burası Türk Halk Müziği'nin kaynağı olan bir cennettir. Kendime örnek sanatçı olarak Sezen Aksu'yu görüyorum. Amacım ayrılıkçı olmayan birleştirici, din, dil, ırk gözetmeksizin örnek bir sanatçı olmak istiyorum. Yunanlı, Norveçli ve ABD sanatçılarla bir proje içersindeyim. Bunun yanı sıra Sezen Aksu'yla İtalyanca bir proje hazırlığı yapıyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2005 Cuma 11:27:17
Güncelleme :17 Aralık 2005 Cumartesi 13:08:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?