7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Şanlıurfa'da park sevinci

Şanlıurfa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 2 yıl içerisinde yaptırdığı 30 yeni park, yeşil alan ve havuzların açılışını sıra gecesi eşliğinde açtı. 

Şanlıurfa'da 30 parktan birisi olan ve Başbakanlık eski Müsteşarı M. Selçuk Polat'ın adının verildiği parkın açılışına Şanlıurfa Belediye başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Emniyet Müdürü Kutlay Çelik, Belediye başkan yardımcıları, Meclis üyeleri, Sivil toplum örgüt temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. 

2 yıldır Şanlıurfa'nın park ve bahçeler yönünden büyük atılımlara sahne olduğuna dikkat çeken Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu, 2 yıldan bu yana sürdürdükleri çalışmalar neticesinde 180 bin metrekarelik park ve yeşil alanların açılışını düzenlenen tören ile gerçekleştirdiklerini belirtti.

 Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise, Şanlıurfa halkının her zaman çalışan insanların yanında yer aldığını belirterek, "Şanlıurfa ve Şanlıurfalılar her şeyin iyisine layıktır. Şehircilik anlayışı ile Şanlıurfa'da 1 metre kare alan bulabilsek orayı yeşile çevireceğiz. Şanlıurfa'da hizmete altyapı ile başladık, üstyapı çalışmaları ile devam ettik. Altyapının üstesinden geldik. Bundan sonrası bizim için daha kolaydır. Şanlıurfalı'nın bizlere verdiği her kuruş hizmet olarak geri dönüyor. Şanlıurfa'da 180 bin metrekare alanı yeşillendirdik. Selçuk Polat Şanlıurfa için büyük bir kayıptır. Onun adı bundan sonra sonsuza kadar parkta yaşayacaktır" dedi.

 Veysel Karani Mahallesi Özlek Camii'nin güney kısmında 9 dönümlük alan üzerinde kurulan M. Selçuk Polat Parkı, toplam 90 bin YTL'ye mal oldu. 300 metre koşu pisti, 1 adet fitness alanı, 18 metre çapında oyun grubu parkı, 8 metre kare çapında 1 süs havuzu, 2 adet çeşme, 7 adet gölgelik, 2 adet tuvalet ve idare binası bulunan parka, vefat eden Şanlıurfalı, Başbakan eski Müsteşar Yardımcısı M. Selçuk Polat'ın adı verildi. 

Parkın açılışı daha sonra Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın eşi Gül Fakıbaba, Başbakanlık eski Müsteşarı Selçuk Polat'ın eşi Yasemin Polat ve kızı Rasime Aslı Polat tarafından birlikte yapıldı.
.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2006 Salı 23:46:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?