7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Şiddete karşı tedbir

Şanlıurfa'da, okullarda muhtemel şiddet olaylarını önlemek için "Günümüzde artan şiddet olaylarıyla ilgili olarak neler düşünüyorsunuz?" konulu bir anket düzenlendi.

Şanlıurfa Endüstri Meslek Lisesi (EML) Anadolu Bilgisayar ile Teknik Lise bölümünde eğitim gören Ahmet Meydancı, Bülent Köycü ve Celal Altun isimli öğrenciler, 5 okulda yaklaşık 5 bin öğrenci ve öğretmenle birebir görüşerek anket düzenledi. Ankette öğrencilere, "Okullardaki şiddet olaylarında medyanın etkisi olduğunu düşünüyor musunuz?", "Şiddet olaylarının sadece polis ya da medyayla çözülebileceğini düşünüyor musunuz?" ve "Okul içi sportif ve kültürel faaliyetlerin artırılmasıyla şiddet olayları azalır mı?" gibi sorular soruldu.

Anketin amacı, okullarda huzurun korunması için ailelerin ve öğrencilerin istek ve şikayetlerini yetkililere iletmek. Anketin sonucunu yetkililere ileteceklerini kaydeden Ahmet Meydancı isimli öğrenci, "Okullarda son zamanlarda artan şiddetin öğrenciler tarafından önlenmesi, nasıl önleneceğini bilmek amacıyla böyle bir anket düzenledik. Anket çalışması boyunca yaklaşık bin öğrenciyle görüştük. Şiddetten bıkmış olan öğrenciler bize şiddetten kurtulmanın yollarını aradıklarını söylediler. Anket sonuçlarını internet sitemizde yayınlayacağız. Anketin sonucunu üst mercilere bildireceğiz" dedi.

Şanlıurfa Gazi Lisesi'nde eğitim gören bazı öğrencilerse şiddet olaylarının artmasında televizyondaki dizilerin büyük rol oynadığını söyleyerek, "Televizyondaki mafya dizileri şiddeti tetikliyor. Öğrenciler izledikleri dizilerdeki karakterleri kendilerine model alıyor, onlar gibi hareket ediyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2006 Cumartesi 12:57:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?