30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

'Sıra Gecesi' yeni iş sektörü

Son yıllarda 5 yıldızlı otellerde ve ünlü konaklarda 'Sıra gecesi' adıyla düzenlenen televizyon programlarına vatandaşların büyük ilgi göstermesi, Şanlıurfa'da yeni bir iş sektörü oluşturdu.

Şanlıurfa'da müziğin gelişmesi ve yaşatılmasında, yeni bestelerin ve sanatçıların ortaya çıkışında en önemli yere sahip olan sıra geceleri, yanık sesli Şanlıurfalıların iş için umut kaynağı oldu. Ünleri yurt dışına kadar taşınan sıra geceleri ekipleri, her gün otel ve konukevlerinde düzenlenen ve çiğköfte eşliğinde fasılların yer aldığı programlara katılıyor. Şanlıurfa'da yeni gözde meslekler arasında yer alan sıra gecesi ekiplerinin, sayıları hızla artmaya başladı.

Pazar gecesi Şanlıurfalı ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in Star TV'deki programında yer alan sıra gecesi ekibi, dün akşam da TRT'nin konuğu oldu. TRT 2'de yayınlanan Türkü Pınarı programında Akif Çekirge grubu sahneye alarak Şanlıurfa türkülerini seslendirdi. Şanlıurfa kültür ve sanatından örneklerin sunulduğu programda davetliler hoşça vakit geçirdi. Şair Nabi Kültür Merkezi'nde düzenlenen canlı yayın programına Vali Şemsettin Uzun ile çok sayıda davetli katıldı. Ünlü sanatçı Nuri Sesigüzel'in de türkülerini okuduğu programda sıra gecesi geleneği yaşatıldı.

.
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2005 Salı 10:01:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?