7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Siverek'teki intihar olayları

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, bu yılın ilk 4 ayında yaşanan intihar ve intihara teşebbüs olaylarının artması üzerine Kaymakamlık bir dizi tedbirler almaya başladı.

İlçede bu yılın Ocak-Nisan aylarında ilçe genelinde 12'si bayan, 4'ü erkek olmak üzere, toplam 16 kişinin intihara teşebbüs ettiği, 6 kişinin kurtarılamayarak hayatını kaybettiği belirlendi. Bunalıma giren 8 kişinin ilaç içerek, 5'inin silahla, bir kişinin fare zehiri içerek, bir kişinin bıçakla ve 1 kişinin de kendini asmak suretiyle intihara kalkıştığı Siverek İlçesi'nde 6 kişi hayatını kaybederken, 10 kişi ise yapılan tıbbi müdahaleler sonucu kurtarıldı.

İntihar ve intihara teşebbüs vakalarının artması üzerine, Kaymakamlık bir dizi tedbir almaya başladı. Siverek Kaymakamı Seddar Yavuz imzasıyla ilçede konuyla ilgili birimlere yazı gönderildi.

İlçede yaşanan intihara teşebbüs olaylarının takip edilmesi istenen yazıda; özelikle intihar teşebbüsünde bulunup, yapılan müdahalelerle hayata döndürülenlere psikolojik destek sağlanması istendi. İntihar ve intihara teşebbüs olaylarının aile içi iletişimsizlik ve madde bağımlılığından kaynaklanabileceğini göz önüne alan Kaymakamlık, ayrıca geçtiğimiz yıl başlatılan ''Aile içi şiddet ve madde bağımlılığı'' konulu konferansları da yeniden başlatacak. İlçede yaşanan olaylarla ilgili olarak Siverek Devlet Hastanesi'nde bir psikologu görevlendirdiklerini söyleyen Kaymakam Seddar Yavuz, intihar teşebbüsünde bulunanların tekrar yaşama adapte olmaları için gerekli tüm çalışmaları yapacaklarını kaydetti.

İlçede yaşanan intihar olaylarını önlemek için çeşitli afiş ve broşür hazırladıklarını, bunları halkın görebileceği yerlere asacaklarını ya da dağıtacaklarını kaydeden Kaymakam Seddar Yavuz, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

''İntihara teşebbüs edenlerin yeniden topluma kazandırılması ve bu kişilerin intihar düşüncesinden tamamen vazgeçmelerini sağlamak amacıyla, hastanede bir psikolog görevlendirdik. Psikoloğumuz aracılığıyla bu durumdaki kişilere her türlü yardımı yapacağız. Daha kapsamlı bir tedaviye ihtiyacı olup, maddi durumu iyi olmayanlara da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan gerekli yardımı yapacağız."

Siverek Devlet Hastanesi'nde görev yapan tek Psikolog Banu Baysan, intihar vakalarının, aile içi iletişimsizlik, kuşaklar arası çatışma, zorla ve küçük yaşlarda evlendirilme gibi nedenlerden kaynaklanabileceğini belirtti. Baysan, "İnsanlar bölgede psikologa gitmekten çekiniyor, öncelikle bu çekingenliğin kırılması gerekir. Bir insan nasıl ki dişi veya gözü rahatsızlandığında ilgili doktora gidiyorsa, psikolojik sorunu olduğunda da psikoloğa gidebilmeli, insanlarımızı buna ikna etmeliyiz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2006 Cuma 13:59:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?