30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Stajer avukatlar eğitildi

Şanlıurfa Barosu tarafından stajyer avukatlara icra-iflas hukuku konulu seminer düzenlendi.

Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen seminere 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim görevlisi ve İzmir Barosu'na kayıtlı Avukat Talih Uyar konuşmacı olarak katıldı.

Seminerde Şanlıurfa Baro Başkanı Avukat Müslüm Akalın ile baroya kayıtlı çok sayıda avukat hazır bulundu. Seminerde konuşan Şanlıurfa Baro Başkanı Müslüm Akalın, "Özellikle icra hukuku ve bilimsel gerçekler alanında başarılı çalışmalara imza atan ve gerçek bir hukuk duayeni olan Talih Uyar hocamıza buradan çok teşekkür ediyorum. Onun bu çalışmalarının meslek açısından bizlere ışık tutacağını buradan belirtmek istiyorum. Burada bulunan meslektaşlarımızın icra-iflas hukuku hakkında sorunları karşılıklı çözeceklerine inanıyorum" dedi.

Daha sonra söz alan Talih Uyar, "İcra ve iflas hukukuyla ilgili olarak monografi türünde yayınlamış olduğumuz kitaplarımızdaki açıklama ve teorik bilgilerin nasıl uygulanacağını göstermek için bugün burada toplanmış bulunmaktayız. Dilekçe örneklerinin yer aldığı İcra ve İflas Kanunu gereğince icra dairelerine, tetkik mercilerine, mahkeme ve cumhuriyet savcılıklarına yazılabilecek çeşitli dilekçe örneklerini İcra ve İflas Kanunu'nun madde sırasına göre sunumları hakkında görüşeceğiz. İcra ve İflas Kanunu ve yönetmeliği gereği icra ve iflas dairelerinde kullanılması zorunlu olan 'takip talebi', 'ödeme emri', 'icra emri', 'tahliye emri', 'satış ilanı' gibi tüm basılı örneklerin kullanılmasını anlatacağım. Yine bu kısımda İcra ve İflas Hukuku'nun temel konularını oluşturan; tetkik mercii, şikayet, itiraz, haciz, olumsuz tespit ve geri alma davalar, satış, ihale ve ihalenin bozulması, kambiyo senetleri, tahliye, rehin para çevrilmesi, ilamlı takipler, ihtiyati haciz, iflas, konkordato, icra ve iflas suçları hakkında Yargıtay içtihatlarına konu olmuş ilginç olaylardan esinlenerek sizlere yapmış olduğum çalışmalardan söz edeceğim. Özellikle bu seminerimiz yeni göreve başlayacak stajyer arkadaşlarımızın bilmesi gerek zorunlu bir hukuk dersidir" diye konuştu.

İcra ve iflas Kanunu şerhi hakkında kitaplar yazan Avukat Talih Uyar, konuşmasının ardından avukatların bu konu hakkındaki sorularını cevaplandırdı.

.
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2005 Cuma 16:34:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?