30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

ŞURKAV, Anatolia-2005'de

Şanlıurfa Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV), Antalya'da düzenlenen 2. Anatolia-2005 Turizm, Kültür, İhracat, Hediyelik Eşya, Tekstil ve El Sanatları Fuarı'na katılarak kentin tanıtımını yaptı.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü aracılığıyla yazılı bir açıklama yapan Vali Yardımcısı ve ŞURKAV 2. Başkanı Bülent Karacan, 5-15 Ağustos arasında Antalya Cam Piramit Sabancı Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuarda, etkili bir tanıtım programı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Fuara Türkiye'nin yanı sıra Hindistan, Endonezya, Çin, Mısır, Kenya ve Tayland'dan toplam 180 firmanın katıldığını kaydeden Karacan, "Fuarda ŞURKAV tarafından kurulan 50 metrekarelik yöresel kıl çadırda, el sanatları ve resim sergisi düzenlendi, şark köşesi oluşturuldu, yöresel el sanatları ve Şanlıurfa'yı tanıtıcı CD-VCD satışı yapıldı. 10 gün boyunca her akşam açık alanda sıra gecesi programı düzenlendi, çiğköfte ve mırra ikram edildi. ŞURKAV Türk Halk Müziği Korosu'nun verdiği konser, Antalyalılar ve yerli-yabancı binlerce turistin beğenisini kazandı" dedi.

Karacan ayrıca, Şanlıurfa'yı tanıtıcı 10 bin adet Türkçe-İngilizce broşür, 5 bin adet el broşürü ve 2 bin adet akordeon kartpostal dağıtılarak, Şanlıurfa'nın tanıtımına katkı sağladıklarını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2005 Cuma 11:33:23
Güncelleme :1 Eylül 2005 Perşembe 05:55:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?