7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Suruç'ta Diyarbakır yürüyüşü

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde Diyarbakır'da yaşanan olaylara tepki göstermek için bir grup esnaf kepenk kapattı ve protesto yürüyüşü yaptı. Yürüyüşte ön saflarda yer alan çocuklara polis ekipleri, forma, ayakkabı ve futbol topu dağıttı. Sürpriz hediyeler çocukları oldukça sevindirdi.

Demokratik Toplum Partisi ilçe binasında sabah saatlerinde toplanan grup, ellerinde operasyonda öldürülen 14 teröristin fotoğraflarını taşıyarak yürüyüşe başladı. Abdullah Öcalan'a destek sloganları atan grup, AKP ilçe binası önüne siyah çelenk bıraktı. Bir süre yürüyen grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. Özelikle küçük çocukların ön safta olduğu yürüyüş sonrası polis ekiplerinin jesti çocukları sevindirdi. Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yürüyüşten sonra küçük çocuklara forma, ayakkabı, futbol topu verdi. Aldıkları hediyeler karşısında sevinen çocuklar, "En büyük asker, bizim asker, en büyük müdür bizim müdür' sloganları attı.

İlçe merkezinde yaşanan yürüyüşü Kaymakam Avni Oral, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Kutlay Çelik ve İlçe Emniyet Müdürü Lokman Sezer yakından takip etti. Yürüyüşten sonra esnaflar iş yerlerinin kepenklerini açmaya başladı.

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2006 Pazar 16:09:47
Güncelleme :2 Nisan 2006 Pazar 18:01:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?