30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Tehdit ve taciz iddiaları

CHP tarafından oluşturulan 6 kişilik milletvekili heyeti, taciz ve tehdit iddialarının ortaya atıldığı Şanlıurfa Sabancı Kız Yurdu'nda incelemelerde bulunmak üzere kente geldi.

Şanlıurfa Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı Sabancı Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan çok sayıda genç kız, yerel bir televizyon programında Yurt Müdürü Aytekin Erdoğan ile ilgili çeşitli iddialarda bulunmuştu. Bunun üzerine Sabancı Kız Yurdu'ndaki iddiaları araştırmak üzere CHP İstanbul Milletvekili Güldal Okutucu başkanlığında İzmir milletvekilleri Canan Arıtman, Hakkı Ülkü, Antalya Milletvekili Atilla Emek, Şanlıurfa milletvekilleri Mahmut Yıldız ve Mehmet Vedat Melik'ten oluşan heyet Şanlıurfa'ya geldi.

CHP heyeti incelemelerde bulunmak için Sabancı Kız Yetiştirme Yurdu'na gitti. Bayram tatili nedeniyle çarşı izninde oldukları için yurtta kalan kızlarla gündüz görüşemeyen heyet, müdür Aytekin Erdoğan ve yurttaki görevlilerle görüştü. Sabancı Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan kızlarla bu gece görüşecek olan CHP'li milletvekilleri, Şanlıurfa Valisi Şemsettin Uzun ile de makamında biraraya geldi.

Basına kapalı yapılan görüşmenin ardından valilik çıkışında gazetecilere bir açıklama yapan heyet başkanı İstanbul Milletvekili Güldal Okutucu, "Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı kuruluşlardaki sorunlarla Türkiye'nin genelinde yaşanan sorunları bir bütün olarak görüyorum. Hepsinde yetersizlik, bilgisizlik ve liyakatsizlik var. Doğru yönetim, işe hakim olamama liyakatsizliğiyle karşı karşıyayız" iddiasında bulundu.

Bir gazetecinin yurt müdürünün halen görevde olmasıyla ilgili bir sorusuna ise Okutucu, "Burada idari soruşturmanın sürdüğünü görüyoruz. Bu bir siyasi tasarruftur. Bugüne kadar benzerlerinin yapıldığına çok tanık oldu. Sonuçta görevden el çektirilse de çektirilmese de bu haliyle de yürüse soruşturmanın sonucu önemli, göreceğiz. Bir kesin gerçek var ki doğru yönetme işe hakim olma liyakatle yönetme konusunda problemle karşı karşıyayız" diye konuştu.

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile ilgili bir soruya Okutucu, "Bunlar insani görüntüler olabilir; ama siyasetçinin görevi bunların ötesine taşmak ve temelde yaşanan sorunu çözmektir. Yurttaki çocukların elinde bakanın kartları dolaşıyor. Çocuğun ifadesidir bunlar, telefon numaraları bulunuyor. Bunlar iyi hoş şeyler; ama ucuz popülizm. Bunu yapmakla çocuğun sorununu çözmüyorsunuz. Orada psikolog kadrosunu, sosyal hizmetli kadrosunu artırarak, o çocuğun sorununu çözebilirsiniz. Temel işlere bakmak lazım. Gelinen tıkanma noktasında şov türü davranışlar olayı ortadan kaldırmıyor" diye cevap verdi.

.
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2005 Cumartesi 16:15:04
Güncelleme :5 Kasım 2005 Cumartesi 17:17:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?