7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Toprak kavgası tekrar alvlendi

Yabancılara mülk satışıyla ilgili yasal düzenlemelerin TBMM'den geçmesiyle birlikte bölgede, toprak satışı tartışmaları yeniden başladı.

Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bölgeden toprak satışı olmadığını ifade ederken, zor durumda kaldıklarını vurgulayan çiftçiler, topraklarını satabileceklerini belirtti.
Şanlıurfa'da yaklaşık 2 yıldır "GAP toprakları Yahudiler'e satıldı. GAP'ta bir avuç toprak kalmadı" sözünü hatırlatan Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Halil Dolap, çiftçinin çok zor şartlar altında kaldığını kaydederek, çiftçinin topraklarının yüzde 95'ini satacağını iddia etti.

iraat Odası Başkanı Dolap, geçmiş yıllarda bu tür konuların sık sık gündeme geldiğini belirterek, "Şu ana kadar GAP'ta yabancıya toprak satılmadı. Ama bundan sonra satış olur. Çünkü çiftçi borç altındadır. Çiftçi 4 traktöründen 3'ünü galeriye satılığa bırakmış ama alan yoktur. 2002-2003 yılında bir dekar arazi 3.5 milyara satılıyordu, şimdi 1.5 milyara alıcı bulamıyor. Yasaya gerek kalmadın bölgeye gelen yabancılar toprağı ucuz alır. Kesinlikle şu ana kadar yabancının mülk konusu söz konusu değil. Bundan sonra yüzde 95'te yabancıların eline geçer. Türkiye'nin değil, dünyanın gözü GAP'tadır. Yabancıya toprak satılmadı ama bundan sonra satılır. Zaten satışlar serbest oluyor. Şanlıurfalı çiftçinin yüzde 95'i arazisini elinden çıkarır. Çünkü çiftçi gururunu kurtarmak istiyor, paraya ihtiyacı vardır" dedi.

Şanlıurfa merkeze bağlı Üçgöze Köy Muhtarı Hadi Kırmızı ile merkeze bağlı Ağören Köy Muhtarı Abdurrahman Kılıç da ekonomik sıkıntı içerisinde olduklarını belirterek, topraklarını yabancılara satacaklarını söyledi. Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise bugüne kadar yabancılara tapu devri için kimselerinin müracaatının olmadığını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2006 Salı 14:26:21
Güncelleme :3 Ocak 2006 Salı 14:28:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?