30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Tuğbay, güven tazeledi

Şanlıurfa Terziler Odası Genel Kurulu gerçekleştirildi. Tek listeyle yeniden aday olan Başkan Naman Tuğbay güven tazeledi. Kongre Divan Başkanlığı'nı Terziler Odaları Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Kocaoğlu'nun yaptığı kongreye, odaya kayıtlı 326 üyeden 201'i katıldı. Şair Nabi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kongrede konuşan Terziler Odası Başkanı Naman Tuğbay, üyelerin yüzde 90'ının Bağ-Kur primi yüksek olduğundan sağlık hizmetinden istifade edemediğini belirtti.

Tuğbay, "Oda olarak her branştan bir doktor ile anlaşma yaptık ve yüzde 50 indirimle üyelerimiz ve eş ve çocukları istifade ediyor. Hasta olan, maddi imkanı olmadığı için çocuğu okutamayan meslektaşlarımızın sorunlarını çözmek için gayret ettik ve imkanlarımız ölçüsünde destek verdik. 2003 ve 2004 yıllarında 100 civarında üyemizi Gaziantep, Kahramanmaraş, Mersin ve İskenderun illerine otobüslerle götürdük. Bu illerdeki konfeksiyon atölyelerini inceledik ve esnafın bilgi edinmelerini sağladık. Odaya, bir araç, 2 bilgisayar ve yazıcı, tarayıcı temin ettik. Odanın faaliyet ve çalışmalarının duyurulması için internet web sitesi hazırladık" dedi.

Konuşmasında, Bağ-Kur Hizmet binası ve çalışmaların yetersizliğinden de şikayetçi olan Başkan Tuğbay, "Esnafın en büyük sorunlarından birisi ve kanayan yaramız Bağ-Kur'un hizmet binasıdır. Kalbi olan, yaşı 40'ın üstünde olan mutlaka Bağ-Kur'a giderken yanına birisini alsın. Çünkü asansörü olmadığı için 97 adet merdivenden çıkmak zorunda. Hizmetlerini iyi ve hızla bir şekilde yerine getirilmesi için 70 personel çalışması gerekirken, halen 23 kişi çalışmaktadır. Bağ-Kur ile ilgili dosya hazırladık. İlgili yerlere gönderdik. Bağ-Kur'dan bir heyet geldi. Mevcut binanın uygun olmadığını belirtiler. Ancak bugüne kadar bir netice alınmadı. Girişimlerimiz devam ediyor" diye konuştu.
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Akbıyık ise Bağ-Kur konusunda çalıştıklarını ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi.

Şanlıurfa'da 50 yıl ve üzeri dönem terzilik yapan ve halen çalışmalarını sürdüren ustalar Halil Güler, Fuat Ocakoğlu, Mahmut Doğrusöz, Şıhmüslüm Dağ, Hasan Göktepe ve Çilo Mustafa'ya terzilik mesleğine katkıları nedeniyle plaket verildi.

Daha sonra tek listeyle seçimlere geçildi. 211 üyenin oy kullandığı seçimlerde Terziler Odası Başkanlığı'na Naman Tuğbay seçilirken, yönetim kurulu üyeliklerine ise Abdulkadir Umut, Ömer Ufak, Haydar Gerekli, Mustafa Akkuş, A.Kadir Zahit, Yasin Küçük getirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2005 Pazartesi 16:31:02
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 10:33:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?