7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Ünlü gazelhan anılacak

Ünlü gazelhan Kazancı Bedih, 2. ölüm yıldönümünde düzenlenecek geceyle anılacak.

19 Ocak 2006 Perşembe günü ilk olarak saat 10.00'da mezarı başında anılacak olan Gazelhan Kazancı Bedih için aynı günün akşamı DSİ Konferans Salonu'nda "Kazancı Bedih ve Dünden Bugüne Gazelhanlar" gecesi düzenlenecek. Konu hakkında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Kazancı Bedih'in ilk olarak Bedi-u Zaman Aile Mezarlığı'nda kabri başında anılacağını söyledi.

Başkan Fakıbaba, "Belediyemiz Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 19 Ocak 2006 tarihinde DSİ Konferans Salonu'nda Kazancı Bedih'i anma gecesi gerçekleştirecek. 2 yıl önce eşini ve kendisini elim bir soba zehirlenmesi yüzünden kaybettiğimiz ünlü gazelhan Kazancı Bedih için belediyemiz olarak 'Kazancı Bedih ve Dünden Bugüne Gazelhanlar' adlı bir anma gecesi tertiplemeyi uygun gördük. Gecede gazeli günümüze taşıyan gazelhanlara bir şükran plaketi sunulacaktır" dedi.

Anma gecesinin 1. bölümünde Abuzer Akbıyık "Gazel ve Urfa", Bekir Şirinoğlu "Gazel Yorumları", tiyatrocu A.Kadir Kırıcı, "Hayatın İçinden" konulu konuşmalar yapacak ve Naci Yoluk "Tükendi Nakdi Ömrüm" isimli gazeli seslendirecek. Gecenin 2. bölümünde ise Şanlıurfa geleneksel Müzik Faslı kısmına geçilecek. Bu bölümde, sanatçı Selahattin Alpay, Çetin Özdemir, Münevver Özdemir, Şanlıurfa Kültür ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) Müzik Topluluğu, Mehmet Nacak ve arkadaşlarının sahne alacağı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 10:31:51
Güncelleme :17 Ocak 2006 Salı 17:18:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?