30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Vali Uzun, badem tohumu ekti

Şanlıurfa Valisi Şemsettin Uzun, Şarıışık köyüne bağlı Tekerli mezrasında düzenlenen fidan dikme törene katılarak badem tohumu ekti.

Şanlıurfa dağlarını ormanlık alana dönüştürmek başlatılan fidan dikme çalışmaları devam ediyor. Yeşil kuşak çalışması kapsamında Şanlıurfa'ya bağlı Sarıışık köyü Tekerli mezrasında fidan dikme töreni düzenlendi. Çevre ve Orman İl Müdürü Kadri Alyamaç ile birlikte fidan dikilecek tepeye tırmanan Vali Şemsettin Uzun'u köylüler karşıladı.

Tekerli tepesine ilk badem tohumunu eken Vali Şemsettin Uzun, bölgede bulunan 3 bin 500 dönümlük arazinin bin 700 dönümünü ormanlık alan için tahsis edeceklerini söyledi. Alana 115 bin adet çam ağacı, 85 bin adet badem ağacı, 23 bin adet zeytin ağacını dikeceklerini belirten Vali Şemsettin Uzun, "Bu ormandan buradaki köylüler de faydalanacak, Buradan elde edilecek gelirin bir kısmı köylülere kalacak" dedi.

Şanlıurfa'da ağaçlandırma çalışmalarına bu sezon 350-400 bin YTL para harcayacaklarını ifade eden Vali Uzun, yeni oluşturulacak ormandaki ağaçların sulamasını damlama sistemiyle sulayacaklarını kaydetti.
Şanlıurfa'da bu sezon yapılacak ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgi veren Çevre ve Orman İl Müdürü Kadri Alyamaç, "Hazırladığımız projenin ilk aşamasına geçtik. Bugün burada badem ekimine başladık. Sanıyorum bir ay içersinde buranın ağaçlandırılması bitecek, yaklaşık 10 bin dekar ağaçlandırılacak. Yıl sonuna kadar Şanlıurfa'ya 2 milyon ağaç dikilecek" diye konuştu.
Vali Şemsettin Uzun ve beraberindeki heyet, ağaçlandırma çalışmasından sonra köyde bulunan Tekerli İlköğretim Okulu'na gitti. Burada öğrencilerle çok yakından ilgilenen Vali Uzun, özellikle kız çocuklarına kitap okutup sorular sordu. Vali Uzun, daha sonra öğrencilere kitap defterden oluşan kırtasiye malzemesi dağıttı.

.
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2005 Salı 15:56:57
Güncelleme :29 Kasım 2005 Salı 16:00:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?