30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Vali Uzun iddiaları cevapladı

Şanlıurfa Valisi Şemsettin Uzun ve Harran Kaymakamı Adil Karataş, Harranlı kızların babası Abdullah Gökhan'ın iddialarına zabıt ve tutanaklarla cevap verdi. Vali Uzun ve Kaymakam Karataş, Abdullah Gökhan'ın şov yaptığını belirterek, kimseyi işten çıkarmadıklarını belirtti.

Geçtiğimiz yıl Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın girişimleri sonucu okullu olan Harranlı Meryem ve Fatma Gökhan'ın bu yıl maddi imkansızlıklar sebebiyle okul yerine pamuk tarlasına gitmelerinin kamuoyunda yer alması üzerine Vali Şemsettin Uzun ve Harran Kaymakamı Adil Karataş, basın toplantısı düzenledi. Kızların babası Abdullah Gökhan'ın açıklamalarında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndaki (SYDV) işinden çıkarıldığı için kızlarına pamuğa götürmek zorunda kaldığını belirtmesine tepki gösteren Vali Şemsettin Uzun, "Abdullah Gökhan, Harran SYDV'ye ait yurtta çalışıyordu. Ancak burası bakanlığın isteği üzerine Milli Eğitim Bakanlığı'na devredildi. Abdullah Gökhan'ın da buradaki işinden çıkarıldı. Ancak kısa bir süre sonra kendisi Harran İMKB okulunda işe yerleştirildi. Okullar kapanana kadar burada çalışan Gökhan, bu yıl ise çalışmak için yapılan çağrılara pamuk tarlası kiraladığı için 2 ay sonra geleceğini söylemesi üzerine iş akdi feshedildi. Abdullah Gökhan'ın kesinlikle işten çıkarılma gibi bir gerekçesi olamaz" dedi.

Kız çocuklarının okula devam etmedikleri gün başına 10 YTL para cezası kesileceğini belirten Vali Şemsettin Uzun, hiçbir öğrenciyi mağdur etmediklerini herkese yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.

Harranlı Fatma ve Meryem'in babaları Abdullah Gökhan'ın iddialarını tutulan zabıt ve tutanaklarla cevaplayan Harran Kaymakamı Adil Karataş, "Abdullah Gökhan'ın çalıştığı yurt Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilince 5 milyar lira tazminat ödeyerek 31.10.2004 tarihinde iş akdini fesih ettik. Ancak bundan 18 gün sonra yani 18.11.2004 tarihinde kendisini Harran İMKB okulunda temizlik işi yapan firmaya iş yerleştirdik. Geçtiğimiz sezon okullar kapanana kadar burada çalıştı. Okullar kapandıktan sonra bir süre işsiz kalan Abdullah Gökhan, 12.09.2005 tarihinde yeniden işe çağrılmasına rağmen pamuk tarlası kiraladığı gerekçesiyle göreve başlamamış. Firma da Abdullah Gökhan'ın iş akdini feshetmiş. Yani burada biz şahsı işsiz bırakmadık" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 07:07:21
Güncelleme :23 Eylül 2005 Cuma 10:08:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?