7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Yasağa rağmen satış var

Şanlıurfa İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun kanatlı hayvan giriş ve çıkışlarıyla satışları yasak olmasına rağmen, kentte halen kanatlı hayvan satışı yapılıyor.

Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Vali Yardımcısı Cevdet Ertürkmen başkanlığında toplanan kurul, toplum sağlığını korumaya yönelik bazı kararlar aldı. Hilvan İlçesi'ne bağlı Üçüzler Köyü'nde görülen kuş gribi nedeniyle ikinci bir emre kadar kente kanatlı hayvan giriş ve çıkışının yasaklanması yönünde karar alan kurul, ayrıca kanatlı hayvanların satışını da yasakladı. İl Hıfzıssıhha Kurulu kararının, Şanlıurfa Tarım İl Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı'na iletildiği bildirildi.
Bu arada, alınan karara rağmen kentin en işlek yerlerinden birisi olan Akçakale yolu üzeri Beykapı önünde, çevre il ve ilçelerden getirilen hayvanların satışı yapılıyor. Kanatlı hayvan satışı yapan küçük bir çocuk olanlardan habersiz şekilde hayvanlara elle dokunurken, bazı hayvan satıcıların köyden getirdikleri kanatlı hayvanları çuvallar içerisinde saklaması dikkat çekti.

.
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2006 Cumartesi 16:48:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?