8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Yaşlıları sevindirdiler

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Şanlıurfalı minik öğrenciler güçsüzler yurdundaki yaşlıları ziyaret etti.

Şanlıurfa Ziyeaddin Akbulut İlköğretim Okulu 7-A sınıfı öğrencileri sınıf öğretmenleri Mehmet Çelik'le birlikte Şanlıurfa güçsüzler yurdunu ziyaret ederek yaşlıların gönlünü aldı. Öğrenciler teker teker yaşlıların ellerini öperek onlara çicek verdi, yaklaşan kurban bayramlarını kutladı.

Öğrenciler güçsüzler yurdundaki yardıma muhtaç insanlara gömlek kazak, iç çamaşırı, terlik, havlu ve çoraptan oluşan giysi paketleri hediye etti. Daha sonra evlerinde yaptıkları börekleri yaşlılara birlikte yedi.

Güçsüzler yurdunun sakinleri kendilerini ziyarete gelen minikleri bu güzel davranışı karşısında duygu dolu anlar yaşadı. Kimileri çocuklarını kimileri torunlarını hatırladığını söylerken güçsüzler yurdunda kalan Mehmet Fergan ise bir tebessümün bile kendilerine yettiğini belirtti. 75 yaşındaki Yasin Buhara da, ''Benim de bir oğlumla bir de kızım var, eşimi ve yakınlarımı düzce depreminde kaybettim. Bu çocuklar bana evlatlarımı hatırlattı bir nebze olsun özlemimi dindirdi.'' diyor

Minik öğrenciler ise güçsüzler yurdunda kalan yaşlıların mutlu olmasını görmekle kendilerininde mutlu olduğunu aktarıyor.

Yaşlıları ziyaret eden öğrencilerden Zehra Koçyiğit, ''Burada insanlara yardım etmenin güzelliğini tattım. Bence herkes yardıma muhtaç insana yardım etse dünyada ihtiyaç sahibi kimse kalmaz herkesin bu hazzı tatmasını temenni ediyorum.'' şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2006 Çarşamba 14:33:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?