7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Yetkin'den kuş gribi açıklaması

Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi'nin Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinden getirilen çocukta kuş virüsü bulunduğunu açıklamasından sonra Kuş Gribi Koordinasyon Merkezi, durum değerlendirmesi yaptı.

Şanlıurfa Çocuk Hastanesi İntaniye Servisi'nde tedavi altında tutulan çocuk ve il genelinde yapılan çalışmalarla ilgili olarak Kuş Gribi Koordinasyon Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenlendi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Nevzat Yetkin, 6 Ocak 2006 tarihinde Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'ne bağlı Aşağı Dilimli Köyü'nde hasta tavukla temas eden 4 yaşındaki çocuğun ateş, öksürük ve boğaz ağrısı şikayetleriyle hastaneye yatırıldığını ifade ederek, "Kuş gribi şüphesiyle hastaneye yatırılan çocuğun hemen tedavisine başlanırken, intaniye servisi boşaltıldı.

Çocuktan alınan boğaz sürüntüsü, Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi Başkanlığı'na gönderildi. Buradan yapılan açıklamanın pozitif olmasından sonra tedavisine devam ediliyor. Şu anda çocuğun durumu iyi" dedi.

Şanlıurfa'da 4 yaşındaki çocuğun dışında kuş gribi bulunan hasta olmadığını açıklayan Dr. Nevzat Yetkin, hastalık şüphesiyle Hilvan, Siverek ve Şanlıurfa'da tedavi altına alınan hastaların taburcu edildiklerini dile getirdi. Kuş gribi hastalıkla mücadelede etkin kullanılan ilaç konusunda da sıkıntıları olmadığını vurgulayan Yetkin, ilde yeterince ilaç stoğu bulunduğunu kaydetti.

Nevzat Yetkin, kuş gribi virüsünün bulaşması ve sonraki vakalarla ilgili Valilik tarafından 200 bin adet broşür dağıtıldığını belirterek köy ve mahalle muhtarlarının da konu hakkında bilgilendirileceğini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2006 Cuma 11:11:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?