30
Nisan
2024
Salı
TURİZM

Narlı Ev pansiyon oluyor

Şanlıurfa'nın geleneksel mimarisini yansıdan Narlı Ev, restorasyondan sonra turizm sektörüne hizmet edecek. 16 odalı, 30 yataklı pansiyona dönüştürülecek ev, yerli-yabancı turistleri ağırlayacak.

Mülkiyeti Şanlıurfa Kültür, Eğitim, Sanat ve Araştırma Vakfı'na (ŞURKAV) ait Bıçakçı Mahallesi'ndeki Narlı Ev'in restorasyon çalışmaları devam ediyor. 244 metrekare alana sahip olan binanın restorasyonu 14 ay içinde tamamlanacak. 1 taş ustası, 2 yonucu ve 2 işçi olmak üzere toplam 5 kişinin çalıştığı restorasyon için yaklaşık 150 bin YTL harcanacak.

Bahçesindeki nar ağaçlarından ismini alan Narlı Ev, restorasyon tamamlanmasından sonra turizmin hizmetine açılacak. Şanlıurfa'nın geleneksel mimarisine sahip olan ev, 16 odalı 30 yatak kapasiteli pansiyon olarak turizmin hizmetine sokulacak. Narlı Ev'in otel problemi bulunan Şanlıurfa turizmine hizmet edeceğini belirten ŞURKAV yetkilileri, ilde bulunan eski ev ve konakları da imkanlar dahilinde onararak bu tür pansiyon haline getirmeyi planladıklarını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2005 Salı 12:07:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?