30
Nisan
2024
Salı
TURİZM

Tarihe yolculuk

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından halkın kendi tarihi, kültürel ve turistik değerlerini görmeleri ve tanımaları amacıyla başlatılan "Tarihe Yolculuk Turları"na vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

Harran, Bazda Mağaraları, Hanel Ba'rur, Şuayb Şehri ve Sogmatar ören yerlerine Belediye Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından ücretsiz olarak düzenlenen turlara katılan vatandaşlar, tarihi bölgelerle ilgili Belediye Kültür-Turizm Müdürü Nemci Karadağ, eski çağ tarihçisi İbrahim E. Emiroğlu, sanat tarihçisi Sait Rızvanoğlu ve turizm uzmanı Adnan Demirkol'dan bilgi aldı.

Masrafların ve katılımcıların kumanyalarının belediye tarafından karşılandığı tarihe yolculuk turlarına şimdiye kadar 155 kişinin katıldığını belirten Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Karadağ, "Belediye başkanımız tarafından organize edilen bu gezilere insanlarımızın gösterdiği ilgi memnun edici. Şanlıurfa'da yaşayıp da bu tarihi zenginlikten haberi olmayan çok sayıda insanımız, gördükleri karşısında şaşırıyor. Şu ana kadar iki kez düzenlediğimiz gezilere vatandaşların ilgisi hayli iyi. Önümüzdeki günlerde düzenleyeceğimiz turlara şimdiden gelip isimlerini yazdıranlar hayli fazla" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2005 Salı 16:18:34
Güncelleme :23 Ağustos 2005 Salı 16:21:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?