3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

100 proje desteklenecek

Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı ve Coca Cola Firması tarafından oluşturulan 'Hayata Artı Gençlik Fonu'ndan yararlanacak ilk 10 proje açıklandı. 1.5 milyon dolar tutarındaki fondan yararlanacak olan 10 proje arasında Siirt, Mardin ve Van illerinde uygulanacak 3 proje de bulunuyor.

Siirt Eğitim, Kültür, Spor, Bilim Derneği'nin "Siirtli Gençler İçin Eğitim Seferberliği" adı altında hazırladığı proje, ilin yoğun göç alan Evren Mahallesi'nde yaşayan 100 gencin yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçlayan faaliyetleri kapsıyor. Bu amaçla mahallede okuma, eğitim salonları ve kütüphane kurulacak, üniversite ve liselere giriş sınavlarına hazırlanan öğrencilere ödüllü seviye tespit sınavları düzenlenecek. Gönüllü öğretmenler tarafından üniversite ve liselere giriş hazırlık kurslarıyla hızlı okuma kursları verilecek.

Coca Cola Firması İletişim Direktörü Dilge Bayer, derneğin proje kapsamındaki çalışmalarını inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı. Derneğin etkinliklerine katılarak gençlerle görüşen Bayer, burada yaptığı açıklamada, "Bu fonla 5 yıl süreyle yaklaşık 100 proje desteklenecek. BM Kalkınma Programı ve Coca Cola tarafından oluşturulan ve Türkiye'nin oluşturduğu uygulama çalışmalarını Habitat ve Gündem 21 Gençlik Derneği'nin yürüttüğü 'Hayata Artı Gençlik Fonu', kamu, sivil toplum ve özel sektör işbirliğiyle gerçekleştirilen uluslararası düzeydeki en uzun süreli ve en büyük gençlik fonu olma özelliğini taşıyor. Bu fon için tanınmış rapçı Ceza da, 'Sıra Sende' adını taşıyan özel bir single çıkardı" dedi.

Dernek Başkanı Selami Demir de, dernek olarak açtıkları okuma salonu ve hazırlık kurslarına 100'ün üzerinde gencin devam ettiğini belirterek, "Gönüllü öğretmenlerimiz, bu gençlere hazırlık kursları veriyor. Kursların yanı sıra gençlerimiz, kitap ve gazeteleri okuyabiliyor, satranç ve benzeri oyunları da oynama imkanı bulabiliyor. Derneğimizin fondan yararlandırılması, bizi mutlu etti" şeklinde konuştu.

Trabzon, Kocaeli, Van, Mardin, Siirt, İstanbul, Mersin, Bursa, Adana ve Konya illerinden spor, çevre, eğitim, cinsel eğitim ve kültür alanlarında uygulanacak projelerin fondan yararlanacağı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2005 Çarşamba 11:31:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?