3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Mutlu: Okula taş atanlara çiçek diktirmeliyiz

Siirt Valisi Avni Mutlu, “Okullara taş atanları, okul bahçelerine fidan dikecek hale getirmedikçe, 'eğitim sorununu çözdük' diyemeyiz” dedi.

Siirt’te İlköğretim Haftası dün Sancaklar İlköğretim Okulunda yapılan etkinliklerle kutlandı. Sancaklar İlköğretim Okulunda yapılan etkinliklere Siirt Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Belediye Başkanı Mervan Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, Daire Müdürleri, Okul Müdürleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Sancaklar İlköğretim Okulundaki törene Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlandı. Okul öğretmenlerinin günün önem ve anlamını belirten konuşmalarından sonra bir grup 8. sınıf öğrencisi 1. sınıf öğrencilerine “Okula Hoş Geldiniz” çiçeği verdi. Daha sonra Alparslan İlköğretim Okulu korosunun söylediği birbirinden güzel şarkılar seslendirildi.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, Sancaklar İlköğretim Okulunda gerçekleştirilen törende yeni eğitim-öğretim yılının ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diledi. Eğitimin ülkemizin en önemli sorunu olduğunu belirten Vali Mutlu, “Bütün meselelerin temelinde eğitim var. Bu meseleyi çözmeden arzu ettiğimiz muasır medeniyete ulaşmamızın mümkün olmadığını biliyoruz” dedi.

Yeni yapılan birbirinden güzel okullarla bu yıl eğitimde Siirt’in çok daha güçlü bir başlangıç yapacağını belirten Vali Mutlu, “Bugün de eğitim yılımıza böylesine güzel bir okulda başlamanın gururu ve keyfini yaşıyoruz. Öncelikle bu güzel eğitim yuvasını kısa bir süre içerisinde tamamlayarak yavrularımıza armağan eden Sancak Holdingin değerli Yönetim Kurulu Başkanına ve emeği geçen herkese şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Gerçekten Siirt’e yakışır, evlatlarımıza yakışır, öğretmenlerimize yakışır onlar için fevkalade numune bir okulu yaparak bu eğitim-öğretim yılında bizlere dolayısıyla Siirt’e ve sevgili yavrularımıza armağan ettiler. Kendilerine tekrar teşekkür ediyorum. Fiziki donanımı güçlü bu okullarda ders verecek öğretmenlere büyük görevler düşmektedir. Kendilerine pırıl pırıl ve işlenmemiş beyinler sunuyoruz. Bu beyinleri, en iyi şekilde işlesinler. Vatanını, milletini seven bir nesil yetiştirsinler. Cehalet en büyük sorundur. Kendilerine emanet edilen çocukları, kendi çocukları gibi yetiştirsinler. Bu okullar, insan yetiştiren birer fabrikadır” şeklinde konuştu.

Öğretmenlerden Siirt’i eğitimde bulunduğu noktadan çok daha ileriye taşımasını da isteyen Vali, “Biz kendilerini takip edeceğiz. Onların başarıları için daha büyük imkanlar sağlamak hususunda heyecanla yanlarında olacağız” dedi. Etkinliklere iştirak eden velilere de teşekkür eden Vali Hüseyin Avni Mutlu, “Gerçekten kendilerinin varlığından güç alıyoruz. Ancak bu okul öncelikle kendi okullarıdır. Bu okula bugünkü güzelliği yaşatmak ve geliştirme noktasında destek olsunlar ve sahip çıksınlar. Bütün Siirt’teki velilerimizden okulların kendi mallarıymış gibi hareket edip, okullara sahip çıkmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Siirt’te yaşanan bir takım müessif olaylara da değinen Vali Hüseyin Avni Mutlu, “Okullarımızın camlarının kırılması gerçekten üzücü verici tablolar yaratmıştır. Kütüphanenin camlarının kırılması, Halk Eğitim Merkezinin camlarının kırılması hakikaten üzüntü yarattı. Eğitim-öğretime başlarken canla başla öğretmenlerimizin okullarına sahip çıkma noktasında gayretle okullarını güzelleştirmeyi çalıştıkları bir dönemde yaşanan bu olumsuzlar bize bir şeyi daha gösterdi. En çok ihtiyacımız olan şey eğitimdir. Cehalet meselesini halletmeden ülkede hiçbir şey halletmemiz mümkün değildir. Cehalet en büyük sorunumuzdur. Okullara taş atanları okul bahçelerine fidan dikecek hale getirmedikçe eğitim sorununu çözdük diyemeyiz” dedi.

Tören, folklor gösterileriyle son buldu.

Hifzullah Eryeşil - Kenthaber / Siirt
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 15:06:39
Güncelleme :13 Eylül 2005 Salı 17:13:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?