4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

101 okula bilgi ve teknoloji sınıfı

Siirt’te toplam 101 okulda oluşturulmakta olan bilgi ve teknoloji sınıflarının sembolik açılışı Milli Egemenlik Lisesinde düzenlenen törenle, Vali Hüseyin Avni Mutlu tarafından yapıldı.

Törene Vali Hüseyin Avni Mutlu’nun yanı sıra, Belediye Başkanı Mervan Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci ile okulun öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Törende konuşan Vali Hüseyin Avni Mutlu, eğitime yüzde 100 destek kampanyası çerçevesinde 8 ve 8’den fazla dersliği olan ilköğretim ve tüm ortaöğretim kurumlarında bilgi teknoloji sınıfı oluşturulduğunu kaydetti.

Vali Mutlu, bilgi teknolojisi sınıfları ile birlikte, eğitimin kalitesi ile öğrencilerimizin vizyonunun da çok farklı olacağını belirtti.

Bilgisayarlı Eğitime Destek Kampanyası çerçevesinde başlatılan ve hayırseverlerin desteği ile ülke genelinde eğitime 1 milyon adet bilgisayar bağışı hedeflendiğini hatırlatan Vali Mutlu, “Bu çerçevede Sancak Holding Yönetim Kurulu Başkanı hemşehrimiz Ethem Sancak da toplam 750 adet bilgisayarı okullarımıza bağışlayarak, eğitime verdiği önemi göstermiştir. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Milli Egemenlik Lisesinde kurulan bilgi teknolojisi sınıfının hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Vali Mutlu, internet aracılığıyla öğrencilerin bilgiye daha çabuk ulaşacağını da sözlerine ekledi. 

Daha sonra okulun kütüphane ve spor kulübü derneğini de gezen Vali Mutlu, Okul Müdürü Ali Rıza Özdemir’den bilgi aldı. Özdemir, okul bünyesinde güreş, judo, hentbol, voleybol, basketbol, satranç, halk oyunları ve kros branşlarında toplam 8 amatör spor takımı kurulduğunu belirtti.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, Ayhan Eren Başkanlığında kurulan okul aile birliğinin çalışmalarını takdirle takip ettiğini belirterek, bu çalışmaları nedeniyle kendilerine teşekkür etti.

 

 

 

 

 

Hifzullah Eryeşil - Kenthaber / Siirt
Yayın Tarihi : 1 Mart 2006 Çarşamba 15:59:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?