4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Minik mankenler podyumda

Siirt'te, özel bir mağaza tarafından tertiplenen defilede podyuma çıkan minik mankenler izleyenleri büyüledi.

Güres Caddesi'nde Tonton Giyim Alışveriş Mağazası'nın önünde gerçekleşen miniklerin defilesi, ilgi gördü. 0-7 yaş grubu MC Tintini 2006 İlkbahar Yaz Kreasyonu'nun tanıtıldığı defilede minikler, çarpıcı ve renkli kıyafetlerle podyuma çıktı. Çocukların sağlığı düşünülerek tamamen tabii hammaddeler kullanılarak üretilen kıyafetleri giyen minikler, ailelerinin ve vatandaşların önünde hünerlerini sergiledi.

Ustalıklarıyla mankenlere taş çıkartan minikler, takdir topladı. Podyum kenarını doldurup taşıran aileler ise, çocuklarının görüntü ve fotoğraflarını çekmek için birbirleriyle yarıştı. Bu arada bazı çocuklar, kalabalığın verdiği şaşkınlıkla podyumdan inmek istemezken, bazıları ağlayarak annelerine kaçtı. Defilede kızlar için kat kat etekler, işlemeli, nakışlı bluzlar, pembe tonları, turuncular, turkuvazlar ve yeşiller dikkat çekerken, erkeklerde ise rahatlık ve konfor ön plana çıkarıldı. Street tarzı bol kesimli ve düşük ağlı kesimler göze çarparken, ürünlerde yaz aylarının sıcak günleri için özel renkler seçildiği belirtildi. Podyuma çıkan 18 minik mankene çeşitli hediyeler verildi.

Firma sahibi Refik Çekmen, Siirt'te bu tür etkinliklerin gerektiğini belirterek, "Memleketimizde son olaylardan sonra bir matem havası oluşmuştu. İlimizde adeta sessiz ölü tohumları serpilmiş gibi bir hava vardı. Biraz canlandıralım, çocuklarımızı eğlendirelim dedik. Değişik bir ilimizde hiç yapılmamış bir defile yapalım diye düşündük. Koleksiyonumuzu halkımızla paylaşalım dedik. İlimizde bu tür etkinliklerin devam etmesini diliyorum. Hiçbir aktivitesi ve sosyal yaşamı olmayan, nerede ise son durak haline gelmiş ilimizde böyle bir aktivitenin olması gerekiyor. Beyin gücünü çalıştırmak lazım" dedi.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2006 Pazar 10:11:41
Güncelleme :16 Nisan 2006 Pazar 10:17:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?