4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Vali Mutlu başarılı tiyatrocuları kabul etti

Siirt Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Çanakkale Geçilmez adlı oyunu 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde İstanbul Harbiye Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu sahnesinde başarıyla sergileyen öğretmen ve öğrencileri kabul etti. Vali Mutlu, öğretmen ve öğrencilerin o ruhu izleyenlere tekrar yaşattıklarını belirtti.

Valilik toplantı salonunda öğretmen ve öğrencileri kabul eden Vali Mutlu, öğretmen ve öğrencilerin Çanakkale Geçilmez adlı oyunu profesyonel oyuncuları aratmayacak bir şekilde sergilediklerini belirterek, “Sizlerle gurur duydum. Bize Çanakkale ruhunu tekrar yaşattınız. Başarınızın temelinde o duyguları tekrar yaşamanız yatmaktadır. Bizlere bu toprakların omuz omuza kardeşçe verilen bir mücadeleyle kurtulduğunu bir kez daha gösterdiniz. Sizleri tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Oyunda rol alan öğrencilerden Fatma Kaplan da, “Sizin bize verdiğiniz cesaret ve destekle çözemeyeceğimiz hiçbir şey yoktur. Biz daha çok şeyler başarabiliriz. İnanıyorum ki bundan sonra her şey daha güzel olacaktır” dedi. Bu sözler üzerine duygulanan Vali Hüseyin Avni Mutlu, “Bu memlekette güzel şeylerin olmaması için hiçbir sebep yoktur. Yeter ki birlik ve beraberliğimizi koruyalım. Bunun için de çok çalışmamız lazım. Ben gençlerimize güveniyorum. Aslında ben çok şanslı bir idareciyim. 5 yıl gibi bir süreyle Çanakkale’de görev yaptım. Onun için O milli ruhu çok iyi biliyorum. İstiyorum ki herkes orayı ziyaret etsin” dedi.

Oyunun yazarı ve başrol oyuncusu Muammer Erdönmez ise yaptığı konuşmada Vali Hüseyin Avni Mutlu’ya kendilerine güvendiği için teşekkür etti. Erdönmez “Bizler Çanakkale ruhunu içimizde hissettikçe millet olarak her türlü başarıya imza atacağız” dedi.

Vali Mutlu son olarak oyunun diğer illerde de oynanması için istekler geldiğini belirterek, bunların da zaman içinde değerlendirileceğini sözlerine ekledi.

Hifzullah Eryeşil - Kenthaber / Siirt
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2006 Çarşamba 20:11:57
Güncelleme :5 Nisan 2006 Çarşamba 21:44:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HALİT KÜÇÜKDEMİR IP: 85.97.180.xxx Tarih : 11.04.2006 16:25:47
Bu tiyatroyu ben de izledim. Gerçekten çok mükemmel bir tiyatro ve oyuncuların perfonmansı çok yüksek. Hepsini de kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.