3
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

Vali Kutlu, restoresyon çalışmalarını denetledi

Siirt Valisi Hüseyin Avni Mutlu, hafta sonu halen restorasyon çalışmaları devam eden Siirt Kültür ve Sanat Evi ile Aydınlar İlçesinde inşaatları süren İbrahim Hakkı Hz. Külliyesi ve Kubbet-Ul Hassa (Hassa Hatun Tepesi) çevre düzenlemesinde incelemelerde bulundu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş ve Kültür Turizm İl Müdürü Yaşar Baran ile birlikte Siirt Kültür ve Sanat Evine giden Vali Mutlu, İnşaat Mühendisi Tekin Öztemiz, ve cas ustalarından restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Conkbayır Mahallesinde bulunan ve yapılan araştırmalar neticesinde 120 yıllık olduğu tahmin edilen Siirt Kültür ve Sanat Evi, daha önce “Kültür Varlığı” özelliğinden dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığı Diyarbakır Kültür ve Tabiat Kurulunca koruma altına alınmıştı.

Vali Hüseyin Avni Mutlu burada yaptığı açıklamada: “İlimizin tarihi yapı mimarisinin devam ettirilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla; tarihi ve kültürel özelliğiyle koruma altında olan cas evini aslına uygun bir şekilde restore ederek, bu eseri Kültür ve Sanat Evi olarak, Siirt’in kültür ve sanat hayatına kazandıracaklarını” söyledi.

Siirt Valiliğince, Kültür ve Sanat Evi için gerekli olan cas maddesini elde etmek üzere cas ocağı kiralanarak çalışmaların başlatıldığını belirten Vali Mutlu, “Kültür ve Sanat Evinin restorasyon çalışmaları için İl Özel İdaresince 53 bin YTL’ye ihale edilerek, bu kapsamda çatı, sıva ve merdiven işlerinin yapılarak, mümkün olan en kısa zaman içerisinde bitirilecektir” dedi.

Siirt Kültür ve Sanat Evindeki incelemelerini tamamlayan Vali Mutlu, daha sonra Aydınlar ilçesine geçti.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, burada da İlimizin inanç turizmi açısından büyük öneme sahip olan Aydınlar (Tillo) İlçesinde inşaatı devam eden ve içinde kültür merkezi, tarihi sosyal mekanlar, misafirhane, kütüphane vb. bölümlerin de olacağı İbrahim Hakkı Hz. Külliyesi ile Kubbet-Ul Hassa (Hassa Hatun Tepesi) da yapımı devam eden park, yeşil alan ve peyzaj çalışmaları hakkında İlçe Kaymakamı Metin Demirel’den bilgi aldı.

Projelerin kısa zamanda bitirilmesi, Aydınlar İlçesinin turizm etkinliklerine hız kazandırması bakımından önem arz ettiğini belirten Vali Mutlu, “Bu amaçla dinlenme ve piknik faaliyetlerini bir arada toplayacak olan bu projeleri yakından takip ediyorum” dedi.

Hifzullah Eryeşil - Kenthaber / Siirt
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2005 Pazartesi 18:37:27
Güncelleme :20 Aralık 2005 Salı 09:20:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?