3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

AB Fatihi Siirt'te

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Siirt'e geldi.

2 gün sürecek Siirt gezisine eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm, Sağlık, Milli Eğitim, Bayındırlık ve İskan bakanları ve il milletvekilleriyle katılan Başbakan Erdoğan, vatandaşlar tarafından "Avrupa Fatihi Hoş geldin" pankartlarıyla karşılandı. Şehrin değişik yerlerinde vatandaşlar, "Avrupa Birliği'nin yolu Siirt'ten geçti", "Kriz yok artık güven ve istikrar var", "Avrupa zaferiniz hayırlı uğurlu olsun" ve "Avrupa Fatihi Erdoğan şehrimize hoş geldiniz" şeklindeki pankartları taşıdı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siirt'teki ilk durağı olan kültür merkezinin açılışında duygu dolu anlar yaşandı. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, 1992 yılında vali iken temelini attığı kültür merkezinin açılışında gözyaşlarına hakim olamadı. Bakan Koç, temelini attığı bir kültür merkezini açmaktan büyük onur duyduğunu belirtti.

Bakan Koç'tan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Şampiyon Siirtspor" tezahüratlarıyla kürsüye geldi. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AK Parti hükümetinden önce bir yatırım mezarlığına dönüştürüldüğünü ifade ederek, "Eğer bu eserler daha önceden bitirilmiş olsaydı hem vatandaşlar buradan faydalanırdı, hem de maliyetler bu kadar fazla olmazdı. Biz yönetime geldikten sonra natamam olan bu eserleri bitirdik. Şantiye mezarlığı olan diğer eserleri de inşaallah tamamlayacağız" dedi. Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler kültür merkezinin açılışını yaptı.

POLİSEVİNDE İFTAR AÇTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, polisevinde iftarını açtıktan sonra, teravih namazını Hacı Abdulhakim Sancak Çarşı Camii'nde kıldı.

Başbakan Erdoğan'ı camii çıkışında bekleyen yüzlerce vatandaş, burada Erdoğan'a alkış tuttu. Başbakan Erdoğan daha sonra, Siirtli iş adamlarıyla biraraya gelmek üzere polisevine geçti. Basın mensuplarının alınmadığı görüşme sonrasında Erdoğan'ın Türkiye-Almanya milli maçını izleyeceği öğrenildi. Başbakan Erdoğan, yarın Siirt'in Pervari İlçesi'nde 30 kapasiteli kız öğrenci yurdu ile Pervari Ayyıldız Anaokulu'nun açılışını yaptıktan sonra Şirvan'a geçip burada maden köy yolunun açılışına katılacak.
Başbakan Erdoğan'ın daha sonra Kurtalan İlçesi'nde 100 öğrenci kapasiteli yurdun ve onarılan imam-hatip lisesinin açılışına katılması bekleniyor.

.
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2005 Cumartesi 12:57:15
Güncelleme :14 Ekim 2005 Cuma 06:20:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Serdar GÖKER IP: 85.101.30.xxx Tarih : 8.10.2005 19:58:13
İyi ki sayın Başbakan Siirt'e geldi. Sayesinde aylardır hiç kıpırdamayan belediyecilik faaliyetleri tekrar görülmeye başlandı. Hatta son bir aydır toz toprak içinde döşenmeyi bekleyen kaldırım taşlarını dizmek için sabahın köründen akşama kadar yapılan çalışmaya şahit olduk. Keşke bu işler birilerinin gözünü boyamak için son dakikalara bırakılacağına, bu göreve layık görüp sorumluluğu seçimlerde kendilerine bırakan halka hizmet gayesiyle zamamnında yapılsaydı. İnsan şimdi düşünüyor, acaba bu kaldırımlar ben şehirde rahat gezeyim diye mi döşendi, yoksa Başbakan'a çalışkan görünmek için mi?