17
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

DTP germeye devam ediyor

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Milletvekilleri Siirt'te bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasından sonra bir kişinin polislere kimlik göstermek istememesi üzerine gerginlik yaşandı.


Nevruz etkinlikleri ve sonrasında yaşanan olaylar ile ilgili DTP'nin bölge milletvekilleri değerlendirmede bulundu. DTP il binası önünde DTP Mardin Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, Eşbaşkan Yardımcısı Kamuran Yüksel, Siirt Milletvekili Osman Özçelik, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, Genel Merkez Üyesi Sırrı Doğan, Siirt il ve ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleri, bir süre çekilen halaya eşlik etti. Ardından Siirt Milletvekili Osman Özçelik, Kürtçe bir konuşma yaparak, grubun Nevruz Bayramı'nı kutladı ve beraberindeki heyeti tanıttı. Daha sonra Mardin Milletvekili Emine Ayna bir konuşma yaptı. Nevruz etkinliklerinde yaşananları kınayan Ayna, "Her Nevruz'da Türkiye'de olay olur, kan dökülür. Biz belki bu Nevruz böyle olmaz dedik. Belki bu Nevruz'da barışı inşa ederiz dedik. Barışçıl, birlikte, beraberce, en demokratik şekilde Nevruz Bayramımızı kutlarız dedik. Ancak yine kan döküldü" dedi.


Basın açıklamasından sonra katılımcıların sessiz ve olaysız bir şekilde dağılmalarını isteyen Siirt DTP Milletvekili Osman Özçelik, kimsenin gerginliğe sebep olmamasını istedi. Sessizce dağılan göstericiler arasında bir şüphelinin kimliğini polise göstermek istememesi üzerine gerginlik yaşandı. Kalabalık göstericiyi polislere vermemek için direnince, polisler zor kullanarak bayan göstericiyi gözaltına aldı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 01:41:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?