4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Belediye Meclisi'nin Mart ayı toplantısı

Siirt Belediye Meclisi'nin Mart ayı toplantısı, Belediye Başkanı Mervan Gül başkanlığında yapıldı. Kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Gül, 2006 yılında kentteki sıkıntıların sona ereceğini söyledi.

Toplantıya Belediye Başkanı Mervan Gül'ün yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Muhsin Kebapçı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Rıfat Ayyıldız ve meclis üyeleri katıldı. Açılış ve yoklamayla başlayan toplantı, bir önceki toplantıda alınan kararlara ait karar özetlerinin okunmasıyla devam etti. Başkan Gül açılış konuşmasında kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kentin önemli sorunlarından içme suyu, yol ve Güres Caddesi çalışmaları üzerine bilgi veren Başkan Gül, 2005 yılı icraatlarını anlattı. Kente yeni güzelliklerin katılacağını ve modernleşme aşamasına girdiklerini söyleyen Başkan Gül, "Kentin önemli bir eksiği olan içme suyuyla ilgili bazı ihaleler yapıldı. Hesko İrsale Hattı'nın ihalesini başlattık.

Hesko çevresinde sağında ve solunda 3 kilometrelik su hattı düzenlemesi getirildi. Memba Hesko içindeki kanallar yapılıyor. Bu sezon içinde çalışmalar devam edecek. Asfalt çalışmalarımız faal durumdadır. Kentin ana ve ara caddeleri, sokakları dahil asfalt çalışması yapılacak. Özellikle, Siirt milletvekilimiz ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği doğrultusunda yollara 'Siirt taşı' döşenecek. Hedefimiz ise, 15-20 bin metrekaredir. Parke taşı çalışmaları, bu çalışmalar içinde yer almaktadır.

Kentte itinayla çalışmasını sürdürdüğümüz ağaçlandırma çalışması devam ediyor. Malatya, Elazığ ve Adıyaman ilinden belediyemize gönderilen fidanları, kentin çeşitli yerlerine dikiyoruz. İlimizi yeşillere bürümek için bir kampanya başlattık. 20 bin ağaç olan hedefimizi aşmaya çalışacağız. Ağaç sökme ve dikme makinelerini ilimize tahsis ettik" dedi.

"Kentte 2006 yılında sıkıntılar sona erecektir" diyen Belediye Başkanı Mervan Gül, "İlimizin bir diğer önemli çalışması, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in Siirt'i kardeş il ilan ederek başlattığı modern Güres Caddesi Projesi, büyük hızla devam etmektedir. Hava şartlarının müsait olması durumunda cadde Mayıs ayında halkımıza açılacak. Altyapı ve üstyapı çalışmalarımız devam ediyor. Güres Caddesi'nde yapılan çalışmalarda ilimize getirilecek olan doğalgaz için borular döşenecek. BOTAŞ Müdürlüğü ile görüşmelerimiz sürüyor.

Doğalgaz proje çalışmasının ihalesini yapıyoruz. Diyarbakır'dan Batman'a ve Siirt'e gelecek olan doğalgazın ihale çalışmaları için görüşmeler yapılacak. Hesko Membahı ile Kezer Çayı'ndan gelen karbonlu suyu vatandaşımıza arıtılmış olarak göndereceğiz. Ankara Büyükşehir Belediyesi, ilimizde büyük çalışmalara imza attı. Keçiören Belediyesi tarafından ilimize park, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı tarafından Kızlar Tepesi ve modern Güres Caddesi çalışması başlatıldı. Kentte 2006 yılında sıkıntılar sona erecektir" şeklinde açıklamalarda bulundu.

.
Yayın Tarihi : 8 Mart 2006 Çarşamba 14:13:55
Güncelleme :8 Mart 2006 Çarşamba 14:21:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?