19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Taksiciler isyan etti

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde bulunan Habur Sınır Kapısı'nda çalışan ticari taksi şoförleri, giriş ve çıkışlarda kendilerinden fazla mesai adı altında alınan ücretlere tepki gösterdi. 

Habur Sınır Kapısı'ndan Irak-Türkiye arasında yolcu taşımacılığı yapan ticari taksiler, kendilerinden giriş-çıkışlarda fazla mesai adı altında alınan para uygulamasının haksız olduğunu belirterek tepki gösterdi. 

Yaklaşık 3 haftadan beri başlatılan bu uygulama ile kazançlarının tamamen bittiğini belirten ticari taksi şoförlerinden Arafat Cin, "Daha önce kesilen makbuz ile mesai ücreti ödemeden aynı tarih içerisinde süresiz geçiş yapabiliyorduk. Ama şimdi ise, her geçişte mesai ücreti adı altında 21 YTL ödüyoruz. Bu da ayda 600 YTL'yi buluyor. Ekonomik olarak bizleri çöküntüye sokuyor. Valiliğe başvurduk ancak fazla bu konuyla ilgilenen olmadı. Diğer hiç bir sınır kapısında böyle bir uygulama yok. Her şoför günde 42 YTL mesai ücreti ödüyor. Biz zaten bu kadar kar etmiyoruz. Biz bu konuda gerekli düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz. Biz kesinlikle mesai ödemeyelim demiyoruz. Mesai ücreti alınırken bütçemizin de göz önünde bulundurulmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Taksicilerin bu konudaki haklı şikayetlerini yetkililere ilettiklerini söyleyen Araç Sahipleri ve Şoförleri Dayanışma Derneği Başkan Sadık Çevik, "Özellikle Gümrüklerden Sorumlu sayın Devlet Bakanımıza bir yazı yazdık. İnşallah bir formül bulunacak ve rahatlayıcı bir karar alacağımızı umut ediyoruz. Gerek taksicilerimiz olsun gerekse kamyoncularımız olsun hakikatten çok zor durumdalar. Bunu hiç kimse inkar edemez" dedi.
.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2006 Salı 22:36:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?