19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

TSO Meclis Başkanı Faysal Acar'dan açıklama

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Başkanı Faysal Acar, iç gümrükleme işlemlerinin Cizre İlçesi'ne alınacağı duyumları üzerinde yaptığı açıklamada, "Buna kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Bu konu ilgili bütün yollara başvuracağız" dedi.

TSO Meclis Başkanı Faysal Acar, iç gümrükleme işlemlerinin Cizre İlçesi'ne alınmasını kınadıklarını belirterek, "Silopi'den iç gümrüklemenin Cizre'ye alınmasını, bir çete girişimi olarak nitelendiriyorum. Çünkü artık Silopi'de hiçbir ticaretin yapılamayacağı, çiftçisinden tut nakliyecisine kadar, nakliyecisinden tut benzinlikçisine kadar, benzinlikçisinden tut esnafına kadar, yani her kesimin zarar göreceğini belirtiyoruz. Bu, tamamıyla bir çete ve mafyalaşmaya doğru gittiğini belirtir. Bu tür girişimleri kesinlikle kabul etmeyeceğiz. Sivil toplum örgütleri bu konuda sessiz kalmayacak. Girişimlerimizi en kısa zamanda yapacağız. Bu tür bir girişimin sonuçsuz kalacağından eminiz. Bu konuda herkesin duyarlı olmasını istiyoruz. Yetkililerden bu konuda yardım bekliyoruz. Esnafın iradesiyle oynamaya kimsenin hakkı yok. Bu tür girişimleri memleket ve vatan için değil, tamamıyla kişisel ve bir rant girişimi olarak değerlendiriyorum. Silopi'de yükleme yapan her araç, Cizre'ye gelmek zorunda kalacaktır. Cizre'de görünme merkezi olarak buraya gelmek zorunda olacak. Bu, Silopi'nin ekonomisine vurulacak bir darbedir ve Silopi'ye yapılacak en büyük haksızlıktır. Bunu sayın vekillere illettik, ancak bu tür bir girişimden haberleri olmadığını belirttiler. Başkan Acar'ın, il ve ilçeleri karşı karşıya getirmemelerini diliyorum. Daha önce kurulacak Fen Lisesi ve diğer resmi kuruluşlarının Cizre'ye bağlanması gibi bu da tamamıyla bir hukuksuzluktur" diye konuştu.

TSO olarak üzerlerine düşen maddi ve manevi her türlü şeyi yapmaya hazır olduklarını belirten TSO Meclis Başkanı Faysal Acar, "Daha önce sayın valimize 3 alternatif sunduk. Birinci alternatifimiz, şu anda mevcut olan araç parkının içinde her türlü donanım ve sistem mevcuttur. İkinci alternatifimiz Verimli Beldesi Belediye Başkanı Hasan Tatar, beldemizin yan tarafında bulunan 40 dönümlük araziyi gümrük için Gümrük Müdürlüğü'ne hibe etmeye hazır olduğunu söyledi. Silopi'deki esnafımız, iş adamlarımız ve Silopi halkı için, bu nimetin elden gitmemesi için bu fedakarlığı yapacağım. Üçüncü alternatif olarak da, Silopi çıkışında bulunan İbrahim Güven'e ait, her ne kadar ihtiyaçları varsa 30-40 dönümlük araziyi Silopi halkı hibe etmeye hazırdır. TSO olarak üstümüze düşen ne olursa olsun, maddi ve manevi her türlü şeyi yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2006 Cuma 23:53:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?