19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Vali'den istihdam müjdesi

Şırnak Valisi Selahattin Apar’ı ilde kurululacak olan Termik santrali, Çimento fabrikası, var olan Kömür ocaklarının işletilmesi ile bölgede mevcut olan asfaltik yatakları tam anlamıyla işletildiği takdirde Şırnak halkına büyük bir istihdam alanı olacağını söyledi.

Vali Aparı yaptığı basın açıklamasında, şunları dile getirdi: “İlimizin geniş bir bölümünde özellikle il merkezi, Silopi ve Uludere İlçelerinde geniş asfaltit yatakları mevcuttur. Toplam rezervin yaklaşık 80 milyon ton olduğu anlaşılmaktadır.

Kömür ocaklarında yaklaşık 750 civarında işçi çalışmakta binlerce kişi de nakliye işi ile uğraşmaktadır.

Silopi İlçemizde bulunan asfaltit yatakları da, Termik Santral yapılmak üzere TKİ kurumunca Park Holding’e ait CEYTAŞ adlı firmaya devredilmiştir. Halen Termik Santral kurulması ile ilgili çalışmalar sürdürülmektedir. Santral tamamlandığında 450 civarında kişinin istihdam edileceği ifade edilmektedir.

Şırnak Kömür Ocakları ile ilgili olarak Şırnak Valiliği ile TKİ arasında yapılan yeni sözleşme gereğince kira süresinin uzatımı çimento fabrika yapılması işletme şartına bağlanmıştır.
Şırnak Kömür Ocaklarında Önümüzdeki 3 yıl içinde yapılacak olan çimento fabrikası dışında ayrıca özel sektörden 2 adet çimento fabrikası kurulması hususunda çalışmalar yapılmaktadır.

Söz konusu Şırnak Kömürüne dayalı olarak kurulacak olan fabrikaların hayata geçmesiyle İlimizde büyük bir istihdam alanı yaratmış olacaktır.”

M.Selim Yalçın - Kenthaber / Şırnak
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2006 Cuma 14:57:25
Güncelleme :19 Şubat 2006 Pazar 01:47:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?