28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

AKP'li vekilden köylere ziyaret

AKP Şırnak Milletvekili Abdullah Veli Seyda, Vali Selahattin Aparı ile birlikte Cizre İlçesi'ne bağlı köyleri ziyaret etti. 

Milletvekili Abdullah Veli Seyda ve beraberindeki Vali Selahattin Aparı, Cizre Kaymakamı Gökhan Azcan ve kurum müdürleri, ilçeye bağlı Sulak, Katran, Kurumcu, Taşhöyük, Tepeönü, Varlık, Kocapınar, Yalıntepe, Reşmil ve Yörük köylerini ziyaret ederek, sorunları yerinde inceledi. Ziyarette, Cizre Kaymakamlığı tarafından Sulak Köyü'nde okul öğretmenine 1 adet bilgisayar teslim edilirken, Vali Aparı da bir bilgisayar sözü verdi. Taşhöyük Köyü'nde ise, özürlü 3 kişiye tekerlekli sandalye, işitme sorunu olan bir çocuğa işitme cihazı sözü verildi. "Yol, su, elektrik, eğitim ve sağlık sorunları olan köylere gerekli yatırım ve projeler hazırlanarak sorunlar ortadan kaldırılacaktır" diyen Vali Selahattin Aparı, "Sayın milletvekillerimiz, kaymakamımız ve daire amirlerimizle beraber bugün köy ziyaretine başladık. Ziyaretlere ilk olarak Cizre'nin köylerinden başladık ve Silopi, İdil köyleriyle devam edeceğiz. Yaz boyunca ilimizin bütün ilçe, belde ve köylerin tamamını dolaşmış olacağız. Bütün köylerimizin sorunlarını yerinde görerek, inceleyerek mevcut sorunlara nasıl çözüm yolu bulabiliriz, onun arayışı içindeyiz. Bazı köylerimizdeki altyapı sorunlarını Köydes Projesi'nden, bazılarını Özel İdare Bütçesi'nden, bazılarını da Köylere Hizmet Götürme Birliği vasıtasıyla yapmayı planlıyoruz. Bugün 10 köyümüzü gezdik. Gezdiğimiz köylerimizde trafo yetersizliği, okul çevre ihata duvarları, kanalizasyon ve köy içi yolları gibi sorunlar var. Bunları, Köylere Hizmet Götürme vasıtasıyla yerel yönetim sistemine geçiyoruz. Merkezden değil, ilçeden hatta köylerimizden köy muhtarlarımıza malzeme ve para yardımı yaparak, bu sorunları bizzat köy muhtarlarımızla çözeceğiz" dedi. 

Milletvekilleri Seyda, pazar günü ise İbrahim Hakkı Birlik, Şırnak Valisi Selahattin Aparı, Silopi Kaymakamı Mehmet Kara ve kurum müdürleriyle Silopi köyleri muhtarları, Silopi Öğretmenevi'nde biraraya gelerek, köylerin sorunları üzerinde toplantı yaptı. Muhtarlar, Silopi İlçesi'ne Buğday Ofisi kurulmasını istedi. Buradan Habur Sınır Kapısı'na geçen heyet, sınır kapısı modernizasyonu ve sorunları hakkında Habur Valisi Savaş Ünlü ve Habur Gümrükler Başmüdürü Mehmet Ulusoy'dan bilgi alarak, vatandaşların sorunlarını dinledi. Vali Aparı, "Sorunları en kısa sürede çözmeye çalışacağız. Halkımıza daha iyi ve daha kaliteli bir hizmet sunmak bizim görevimiz" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2006 Pazartesi 20:56:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?