5
Mayıs
2024
Pazar
MAGAZİN

ODTÜ öğrencisi Rus manken

Ankara'da mankenlik yapan Rus asıllı Alexandra Fomina, mesleğinin yanı sıra, Türkiye'nin önde gelen okullarından Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Psikoloji Bölümünde de başarılı bir öğrenci olarak eğitimini sürdürüyor.

Manken Fomina'nın hedefi, son sınıfı okuduğu ODTÜ Psikoloji Bölümünde master yapmak...

21 yaşındaki Alexandra Fomina, hem mesleğinde hem de okulunda başarılı olmak istediğini söyledi.

Babası Nikolay Fomina'nın, Rusya'nın Ankara Büyükelçiliğine Elçilik Müsteşarı olarak atanması üzerine 6 yıl önce Türkiye'ye geldiğini belirten güzel manken, “Üniversiteyi burada kazandım, ardından burada mankenliğe başladım. Ailem, babamın buradaki görevinin bitmesi üzerine 2 yıl önce Moskova'ya geri döndü. Ama ben okulumu, işimi, arkadaşlarımı ve en önemlisi sevdalısı olduğum Türkiye'yi bırakmak istemedim” diye konuştu.

Okulunu çok sevdiğini de söyleyen Fomina, “Derslerim çok iyi. Zaten amacım da Psikoloji Bölümünde master yapabilmek. Mankenlikte ise Ankara'da yakaladığım başarıyı Türkiye'ye taşımayı, adımı duyurmayı istiyorum” dedi.


Biri İtalya'da diğeri Libya'da yayınlanan iki reklam filminde de rol alan genç manken, “Reklam filmleri kısa ve çarpıcı. Ama ben dizi veya sinemayı daha çok önemsiyorum. Özellikle sinemayı daha kalıcı buluyorum. Mankenliğin yanında oyunculuğumu da geliştirmek için önümüzdeki dönemde oyunculuk dersleri alacağım” sözleriyle gelecekte oyunculuğa da sıcak baktığını açıkladı.
A.A
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2006 Pazartesi 15:32:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?