5
Mayıs
2024
Pazar
MAGAZİN

Tatlıses konserinde Kürtçe krizi

Ankara'nın Etimesgut İlçesi'nde bir alışveriş merkezinin açılışında sahneye çıkan İbrahim Tatlıses'in konserinde Kürtçe türkü krizi çıktı. Bir grup gencin ‘Kürtçe türkü söyle’ demesine sinirlenen Tatlıses, gençleri ağır bir dille azarladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de katıldığı KC Göksu Alışveriş Merkezi'nin açılışında ünlü türkücü İbrahim Tatlıses konser verdi. Tatlıses, söylediği hareketli türkülerle kendisini dinlemeye gelen binlerce kişiye müzik ziyafeti sundu. Konser sırasında ön saflarda bulunan bir grup gencin “Kürtçe türkü istiyoruz” demesine sinirlenen Tatlıses, “Sakın öyle gevezelik yapmayın. Kürtçe isteriz okumazsan yuh falan demeyin ve terbiyesizlik yapmayın.

Ben emir almam, hangi türküyü söyleyeceğimi bilirim. İlk önce dinlemesini öğrenin kürtçe okurken size mi danışacağım? Herkese yapın ama bunu bana yapmayın. Size yakışanı yapın. Kürtçe türkü okuyacaktım ancak sizin yüzünüzden okumayacağım” dedi. Bunun üzerine gençler İbrahim Tatlıses'i “yuh” lamaya başladı. Vatandaşlar İbrahim Tatlıses'e alkışla destek verince kürtçe türkü isteyen grup bir anda ortadan kayboldu. İbrahim Tatlıses ise konserin ilerleyin dakikalarında bir nakarat kürtçe türkü söyledi.

Katılımın yoğun olduğu konserde zaman zaman tartışma ve izdiham yaşandı. Ezilme tehlikesi geçiren vatandaşları güvenlik güçleri kurtardı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 13:20:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erdal geyikçi-köçek IP: 81.215.9.xxx Tarih : 22.09.2006 15:56:36
Ben kürt degilim.ama yılardır egitimde türküye geride kalmıştı yeni yeni dogu ve güneydoguda egitime önem verilmeye başlandı sevindim.böylelikle gelecek nesillerde türksün kürtsün vs vs denilmeyecegine inanıyorum.biz ülkemize turist gelecek diye dünyanın bütün dillerinde müzükleri ön pilanda tutuyoruz.halbuki türkiyemizin okadar çok kültüre sahipki bunların müzüklerini ve kültürlerini araştıralım ve dinleyelim.ibrahim tatlıses gibi degerli bir sanatcımız.ülkemizin yetişdirdiği önemli bir sanatcı oldugunu düşünüyorum.kendisininde dogulu olması kürtce bir türkü okuması normaldir.ama bunu siyasi ve ayrımcılık yapmak adına birilerinin istegiyle yapılmaması lazım.ibrahim tatlısete bunun farkında ve sahneye hakim olmuşki yinede dörtlük okumuş.bende kürtce türkü dinlerim.güzelde halayını çekerim.arkadaşlarım öğretmişti.bence ögrenmemiz gereken çok şey var.bizlerin.hepimiz.aynı bayragın altında türkiye cumhuriyettinde beraber yaşıyoruz.saygılarımla.erdal geyikçi-köçek.....!