5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

23 bin işyerinden 3 bini sağlıklı

Çankaya Belediyesi’nin iki yıl önce başlattığı haberli denetim uygulamasında 23 bin 112 işyerinde yapılan denetimler sonunda sadece 2 bin 943 işyerinin gerekli sağlık koşullarını yerine getirdiği belirlendi. 

Çankaya Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün Tüketici Dernekleri Federasyonu, Ankara Ticaret Odası ve Ankara Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği ile birlikte yürüttüğü “Haberli ve Ortak Denetim” uygulaması iki yılı geride bıraktı. 

Konuyla ilgili Lozanpark’ta bir toplantı düzenlenirken, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz uygulamayla ne vatandaşın ne de esnafın mağdur olduğunu söyleyerek, uygulamanın diğer belediyelerce de yapılmasını istedi. 

Çankaya Belediyesi’nin denetimlerle ilgili raporu iki yıl içinde denetlenen işyerlerinden yaklaşık yüzde 87’sinin gerekli sağlık ve hijyen koşullarını yerine getirmediğini ortaya koydu. 2004 Eylül’ünden bugüne kadar haberli olarak denetlenen 23 bin 112 işyerinden sadece 2 bin 943’ü ilk denetimi başarıyla atlattı. 

Buna rağmen belediye, sağlıklı üretim ve hizmet yapamayan 20 bin 169 işyerine ikinci bir şans daha verdi. 5 bin 401 esnaf, ilk denetimin ardından uyarı almasına ve sonraki denetimler yine haberli olmasına rağmen eksiklikleri gidermedi. Bunun üzerine belediye bu işyerlerine üçüncü bir şans daha verdi. Bu aşamada gerekli sağlık koşullarına uymayan 727 işyerinden 416’sına kapatma cezası verildi.


ANKA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2006 Cuma 14:32:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?