21
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Bağışlar ile hastalara mutluluk

Ankara Onkoloji Hasanesi içinde kurulan 'Al Gülüm Ver Gülüm' mağazasında ünlü tekstil firmalarının bağışladığı kıyafetler ücretsiz olarak hastalara dağıtılıyor. Mağazada çocuklar için de oyuncaklar bulunuyor.

Ankara Onkoloji Hastanesi, örnek bir uygulamayı hayata geçirdi. Hastane yönetimi açtığı mağazayla kanser hastalarının her türlü ihtiyaçlarını karşılıyor. Boyner ve Koray gibi birçok ünlü tekstil firmasının bağışladığı kıyafetler hastalara ücretsiz veriliyor. Mağazada çocuk hastalar için de çeşitli oyuncaklar bulunuyor. "Yapacağınız her türlü destekle hastalarımızı sevindirin." çağrısında bulunan doktorlar, mağazaya 'Al Gülüm Ver Gülüm' ismini uygun görmüş.

Mağazanın ihtiyaçları hastane personelinin şirketlere düzenlediği ziyaretlerle karşılanıyor. Sosyal hizmetler birimindeki görevliler giyim ve oyuncak firmalarından hastalar için bağış talebinde bulunuyor. Teklifi kabul eden firmalardan alınan ürünler Ankara Onkoloji Hastanesi'nin bahçesindeki 'Al Gülüm Ver Gülüm' mağazasına getirilerek hastalara dağıtılıyor. İhtiyaç sahibi hastalar sağlık personeli tarafından belirlenerek başhekimliğe bildiriliyor. Minik hastaları sevindirmek için kıyafetlerin yanı sıra oyuncaklar veriliyor.

Hastanede projenin hayata geçmesine öncülük eden eski Başhekim Dr. Cebrail Şimşek, bunun devamı için bağış çağrısında bulundu. Başhekim Yardımcısı Aziz Borucu da "Bağışta bulunan firmaları onore etmek için hayırseverlerin isimleriyle mağazada stant açmak istiyoruz." dedi. Al Gülüm Ver Gülüm mağazasına bugüne kadar, Koray, Boyner, Es Proje limitet şirketleri ile hasta yakınları bağışta bulundu. Aydıner İnşaat da mağaza dekorasyonunu gerçekleştirdi.

Zaman/ Hasan Bozkurt
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 12:44:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?