21
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Soğuk, deprem korkusunu yendi!

Ankara'nın Bala ilçesindeki depremzedeler, havaların soğuk oluşu nedeniyle çadırlar yerine hasarlı evlerinde kalmayı tercih ediyor.

20-26 Aralık 2007 tarihlerinde meydana gelen depremlerde, evleri hasar gören vatandaşlara dağıtılan çadırların büyük çoğunluğu havaların soğuk oluşu nedeniyle kullanılmıyor.

Kızılay tarafından bölgede depremzedelere dağıtılan ve dört mevsimlik olarak kullanılan çadırların ısıtılması için Bala Kaymakamlığı tarafından depremzedelerin tüp ihtiyaçları karşılanıyor.

Kar yağışı ve zeminin soğuk oluşu nedeniyle depremzedeler, çadırlar yerine hasarlı evlerinde kalmayı tercih ediyor. Evleri ağır hasarlı olan bazı ailelerin Ankara'daki yakınlarının yanına yerleştiğini belirten vatandaşlar, artçı depremler yaşandığında çadırlarda kaldıklarını, onun dışında evlerinde kalmayı tercih ettiklerini söylediler.

Ankara Büyükşehir Belediyesine ait gezici halk ekmek otobüsü tarafından, depremzedelerin ekmek ihtiyacı karşılanmaya devam ediyor.

Bala ilçesine bağlı Afşar beldesindeki depremzedeler, günlük 5 bin ekmek çıkaran gezici ekmek otobüsü önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Çıkarılan ekmekler ise gün boyu ücretsiz dağıtılıyor.

Gün içinde büyüklerin sıraya girdiği gezici ekmek otobüsünün önünde, okul çıkışı öğrenciler nöbet tutuyor.Öğrenciler ise okuldan çıktıktan sonra büyüklerinin yerine sıraya giriyor.

Ekmek otobüsü önünde beklerken üşüyen öğrenciler, sıcak ekmeği aldıktan sonra vücutlarına yaklaştırarak ısınmaya çalışıyorlar.

Kaynak : Anadolu Ajansı

AA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2008 Cumartesi 12:48:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?