5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Ankara şehidine ağladı

Batman'ın Gercüş İlçesi'nde çıkan çatışmada şehit olan Özel Harekat Polisi Erkan Serdar Sallar için Kocatepe Camii'nde cenaze namazı kılındı. 

Şehit polis Sallar için Kocatepe Camii'nde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Çömert, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Şahabettin Harput, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları ile Ankara'da görevli çok sayıda polis ve asker katıldı. Törene katılan Bakanlar ve Kuvvet Komutanları şehidin babası Derviş, annesi Sabahat ve eşi Saime Sallar'a başsağlığı diledi. Komutanlar ve Bakanlar şehidin 2 çocuğu Yavuz Selim ve Alparslan'ı öperek bir süre ilgilendi. Ayrıca şehidin kardeşi Hava Yüzbaşı Gürkan Eray Sallar, ağabeyinin tabutunun başından bir an olsun ayrılmayarak taziyeleri kabul etti. 

Bakanlar'ın ve Kuvvet Komutanları'nın da katılımıyla kılınan cenaze namazın ardından şehidinin naşı bir süre tekbir ve dualarla taşındı. Bu sırada bozkurt işareti yapan bir grup "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Şehidim hakkını helal et bize", " Kahrolsun PKK" , "Hükümet istifa" şeklinde slogan attı. Polis Akademisi bandosu eşliğinde bir süre meslektaşların omzunda taşınan şehidin naşı daha sonra Cebeci Asri Mezarlığı'nda bulunan Polis Şehitliği'nde toprağa verildi. Cenaze töreni sırasında Özel Hareket Polisleri Kocatepe civarındaki binaların tepelerinde güvenlik önlemi aldı.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2006 Salı 16:10:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?