4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Ankara'da lale devri

Ankara'ya yeşil alan çalışmalarıyla renk katan Ankara Büyükşehir Belediyesi ANFA Altınpark İşletmeleri, her yıl olduğu gibi bu yıl bahar da laleleriyle Ankara'nın çehresini değiştirdi. 

ANFA Genel Müdürü Ferhat Ertürk, 'Öz kültürümüz olan laleye sahip çıktığımızı gözler önüne seriyoruz' diye konuştu. Yazın habercisi olarak tanımlanan laleler Ankara'nın bir çok noktasında çiçek açtı. 

Özellikle Sıhhıye Meydanı, Turan Güneş Bulvarı, Armada Önü, Çetin Emeç Bulvarı, Akay Kavşağı, Altınpark ve Gökkuşağı gibi Ankara'nın önde gelen bölgelerinde açan laleler çeşitli renkleriyle Ankaralı'nın gözdesi oldu. Ankara'nın genelinde toplam 261 bin adet lale soğanı kullanan ANFA, sarı, pembe, kırmızı, beyaz, mor gibi bir çok rengiyle Ankaralılar'a adeta görsel bir şölen sundu. 

ANFA Genel Müdürü Ferhat Ertürk, Ankara ve Ankaralıya yaptıkları hizmetin son sürat sürdüğünü belirterek, 'Ankara'nın çeşitli bölgelerine diktiğimiz laleler kente farklı bir görünüm kazandırdı. Yazın müjdecisi olan lalelerin kültürümüzde de ayrı bir yeri bulunmaktadır. Dünya piyasasında lale ile ün yapan Hollanda'nın lale tohumlarını aslında Osmanlı'dan bu ülkeye getirttiğini göz önünde bulundurursak, laleye çok daha ciddiyetle sahip çıkmamız gerektiği gerçeğiyle karşı karşıya kalırız. İşte biz de bu yoldan hareketle öz kültürümüz olan laleye sahip çıktığımızı Ankara'nın her tarafına yerleştirdiğimiz bu renk ahengiyle göz önüne sermiş bulunuyoruz' şeklinde konuştu. Çeşitli renkleriyle dikkat çeken lale gösterisi özellikle Altınpark'ta doğaseverlerle buluşuyor. Altınpark'ta şu günlerde bu şölene tanıklık etmek mümkün" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2007 Cuma 15:38:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?