1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Başkentte töre dramı

Batman'dan kaçan eşini ve kaçtığı kişiyi vurması yönünde aile meclisinden karar çıkan bir baba, elini kana bulamamak için 3.5 yaşındaki kızıyla hayat mücadelesi veriyor.

Alınan bilgiye göre, Batman'ın Kozluk İlçesi'nde 1 yıl önce eşinin başka bir kişiyle kaçmasının ardından 28 yaşındaki E.B.'nin hayatı adeta kabusa dönüştü. E.B. aile meclisinde alınan karara, "Beni istemeyeni ben hiç istemiyorum" diye karşı çıkarak, 3.5 yaşındaki kızını da yanına alıp İstanbul'a kaçtı. İstanbul'da küçük kızıyla birlikte Valiliği'nin yardımı sayesinde kendisine yeni bir hayat kuran talihsiz babanın hayatı, ailesinin izini bulmasıyla bir kez daha karardı.

Töre cinayeti işlememeye direnen E.B., küçük kızı D. ile birlikte Ankara'ya kaçtı. Burada bir süre otellerde kalan E.B., parası bitince kahvehanelerde yatıp kalkmaya başladı. Kızından ayrılmak istemeyen baba, çaresiz kalınca Ankara Valiliği'ne başvurarak yardım istedi.

E.B., geçen sene eşinin bir başkasıyla kaçtığını belirterek, "Akrabalarım toplandı, eşimi ve kaçan kişiyi öldürmem gerektiğini ve bu şekilde namusumu temizlemem için baskı yaptı. Ben baskılara dayanamayarak İstanbul'a kaçtım" dedi.

Ailesinin kendisini aradığını ve İstanbul'da izini bulduğunu söyleyen E.B., "Tüberküloz hastasıyım, aslında tedaviye de ihtiyacım var. Fakat İstanbul'dan Ankara'ya kaçmak zorunda kaldım. Bir aydır otellerde kalıyordum. Param bitince kahvehanelerde kalmaya başladım, daha sonra da Valilik'ten yardım istedim" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2005 Perşembe 13:28:27
Güncelleme :22 Aralık 2005 Perşembe 13:32:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?