1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Bayrağı öpüp, gözyaşlarına boğuldu

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 83. yıl kutlamaları, Anıtkabir'de düzenlenen törenle başladı. Zafer Bayramı kutlamaları için sabah saat 09.00'da Anıtkabir'deki Aslanlı Yol'un başına gelen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesi, buradan Atatürk'ün mozolesine doğru yürüyüşe geçti.

Törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri ve diğer askeri erkanla Silahlı Kuvvetler mensubu çok sayıda subay ve astsubay katıldı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ve beraberindekiler, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine çıktı. Orgeneral Özkök'ün, Atatürk mozolesine çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Özkök ve beraberindeki heyet daha sonra Anıtkabir merdivenlerinde fotoğraf çektirdi.

Törene bazı gaziler de katıldı. Saygı duruşu sırasında bir gazinin gözyaşlarını tutamaması dikkat çekti. Komutanlar törenin ardından Anıtkabir'den ayrıldı. Tören boyunca Anıtkabir üzerinde güvenlik nedeniyle bir helikopter de uçuş yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2005 Salı 11:52:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?