5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Cumhuriyet kutlamaları başladı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 83. yıl dönümü kutlamaları, Kara Harp Okulu eğitim arazisinden yapılan 21 pare top atışıyla başladı.
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Ulus, Sıhhiye ve Atatürk Orman Çiftliği'ndeki (AOÇ) Atatürk anıtlarına; Ankara Valiliği, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve diğer kuruluşlar adına çelenk konuldu. Resmi ve özel kuruluşlar Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatıldı.

Yarın ilk tören Anıtkabir'de düzenlenecek. Buradaki tören saat 08.45'de devlet protokolünün kortej yürüyüşü ile başlayacak. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Atatürk'ün kabrine çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayacak.

Tören meydanında bulunan sivil ve askeri personel ile öğrenciler de Ulu Önder'in kabrinin önünden saygı geçişinde bulunacaklar.

Anıtkabir ziyaretinin ardından, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM'de tebrikleri kabul edecek.

TBMM'deki tören, Cumhurbaşkanı Sezer'in saat 09.30'da kabul salonunda yerini alması ve İstiklal Marşı'nın çalınması ile başlayacak.

Daha sonra, davetliler, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) tören alanında yerlerini alacak ve Cumhurbaşkanı Sezer, birlikleri denetleyerek halkın bayramını kutlayacak. İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra, okul ve birlikler tören geçişi yapacaklar.

Türk Hava Kuvvetleri akrobasi timi de "Türk Yıldızları" törende hava gösterisi yapacak.

Cumhurbaşkanı Sezer, akşam da Çankaya Köşkünde resepsiyon verecek.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dolayısıyla Ankara'da bazı önlemler alınacak.

Bu çerçevede, yarın 08.00-11.00 saatleri arasında Anıtkabir ve 08.00-14.00 saatleri arasında AKM Tören Alanı (Hipodrom) üzerinde ilgili birimlerce gerekli güvenlik önlemleri yanında hava emniyeti içinde de önlem alınacak.

Anıtkabir, tören hazırlıkları ve güvenlik önlemleri dolayısıyla bugün saat 13.00'ten itibaren ziyarete kapatılacak, yarın saat 11.00'de törenlerin bitiminde tekrar ziyarete açılacak. Anıtkabir'de güvenlik tedbirleri alındıktan sonra kapılar tören süresince giriş-çıkışa kapatılacak.

Anıtkabir'deki tören dolayısıyla yarın 08.00-11.00 saatleri arasında Anıtkabir çevresi bağlantı yolları, 08.00-13.00 saatleri arasında ise AKM Tören Alanı (Hipodrom) çevresi bağlantı yolları trafiğe kapatılacak. Gençlik Caddesinin Tandoğan kavşağından geliş istikametinin sağ şeridi ile Akdeniz Caddesinin Gençlik Caddesine gidiş istikametinin sağ şeridi etkinlikler bitinceye kadar ulaşıma kapalı olacak.

Ayrıca, yarın paraşüt atlayışları nedeniyle 10.55-12.00 saatleri arasında AKM tören alanında havai hatlarda elektrik kesintisi uygulanacak.



aa
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2006 Cumartesi 13:51:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?