5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Esenboğa Yolu trafiğe açılıyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Esenboğa Yolu'nun 20 Temmuzda trafiğe açılacağını belirterek, "30 Ağustosta resmi açılış için tören düzenleyeceğiz" dedi.

Melih Gökçek, Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) Temmuz Ayı Oda Meclisi Toplantısı'na katılarak Ankara Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Esenboğa Yolu çevresindeki görsel kirliliği ortadan kaldırmak amacıyla uygulanan "Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi" ile bölgenin fiziksel durumunun ve çevre görüntüsünün geliştirilmesi ve güzelleştirilmesi çalışmalarının sürdüğünü anlatan Gökçek, daha sağlıklı bir yerleşim düzeni sağlanması ile kentsel yaşam düzeyinin yükseltilmesi, toplu konut alanlarında gecekondu ıslahı, tasfiye ve önleme bölgeleri çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Gökçek, "Tarihi Kent Merkezi Projesi" kapsamında Ulus İşhanı, 100. Yıl Çarşısı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü binası ile Anafartalar Çarşısı'nın yıkılacağını ve proje çerçevesinde bu alanların değerlendirileceğini söyledi.

Gökçek, ayrıca, TRT arkasında yer alan alanda modern binaların yer alacağı prestijli bir proje gerçekleştirileceğini belirterek, Dikmen Vadisi 3. etabın da ihale edildiğini, 4-5 etapların parselasyonlarının bitimiyle buranın da ihalesinin yapılarak 8 bin konutluk projeye start verileceğini kaydetti.

Samsun Yolu Hatip Çayı, 50.Yıl Parkı ve Çevresi, Lodumlu, Hasrettin Hoca Projesi, Alüminyumcular Kentsel Dönüşüm Projeleri'ndeki planları slaytlarla tanıtan Gökçek, Etlik Kasalar, Göksu, Çankaya Mühye, Çankaya Güneytepe, Çankaya Konya Yolu Çal Dağı, Mamak Doğu Kent, Mia, Altındağ Atıf Bey Kentsel Dönüşüm Projeleri hakkında da bilgi verdi ve projelerle ilgilenen tüm girişimcilere her türlü kolaylığı sağlamaya hazır olduklarını bildirdi.

Gökçek ABD'li bir grubun başkente Disneyland kurma önerisi bulunduğunu da ifade ederek, anlattığı projelere talip olanlara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını tekrarladı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2006 Çarşamba 16:34:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?