4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Göznuru yangına kurban gitti

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümü eski öğretim üyesinin evinde çıkan yangından dolayı yazdığı eserlerin ve kitaplarının bir bölümü kül oldu.

Edinilen bilgiye göre, Cebeci'de gece saatlerinde meydana gelen olayda, Tanyeli Sokak 18 numaralı apartmanın arka kısmında bulunan Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümü eski öğretim üyelerinden yazar Nusret Çapın'ın tek katlı evinde sobanın yatağın üzerine devrilmesinden dolayı yangın çıktı.

Yangını son anda fark ederek dışarı çıkan yazar Nusret Çapın, durumu itfaiye ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen Ankara Büyükşehir Belediyesi Bağlı itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, içeride yazdığı kitaplarının ve eserlerinin bulunduğu belirtilen Çapın, yanan evin içine girmek istedi.

Bu sırada olay yerinde bulunan polis ekipleri ve itfaiye ekipleri Çapın'ı tutarak evin içine girmesini engelledi. Yangın itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürülürken, yazar Nusret Çapın ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 09:45:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?