5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Gürültü kirliliğini azalmak için çalışma

Yenimahalle Belediyesi, kişilerin beden ve ruh sağlığını, huzur ve sükununu gürültüyle bozmayacak bir çevrenin geliştirilmesi için çalışmalarını hızlandırdı.

Yenimahalle Belediyesi'nce alınan "Gürültü Ölçüm Cihazı" ile ilçe sınırları içerisinde kontroller artırılacak, değerlendirme yöntemleri kullanılarak hazırlanan gürültü haritaları ve akustik raporlarla çevresel gürültüye maruz kalma düzeyleri belirlenecek.

Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, yürürlüğe giren "Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği" ile mahalli idarelerce alınacak tedbirlerin neler olduğunun belirtildiğini kaydederek, Yenimahalle'de gürültü kirliliğinden uzak bir ortam gerçekleştirebilmek için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini söyledi.

"Gürültü Ölçüm Cihazı" ile şikayet söz konusu olan yerlerde ses ölçümünün yapılacağını belirten Başkan Duyar, "Gürültü ölçüm değerleri yönetmelikte belirtilmiş ve bu değer eğer 90 db (A) şiddetinde olursa, bu insanda bir takım sağlık sorunları meydana gelmektedir. Elde taşınabilir bu cihazla her an her yerde ölçüm yapılabilmekte ve gürültü kirliliğine kontrol altında tutmasını sağlayabilmektedir" dedi.

Başkan Ahmet Duyar, belediye olarak insan sağlığını ön planda tuttuklarını, bunun için her şeyden önce ilçede gürültü kirliliğinin olmamasına özen gösterdiklerini kaydetti. Duyar, "Bu konuda başlatmış olduğumuz uygulamaları artırarak sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızdan da bu konuda duyarlı olmalarını ve belediyemizle işbirliği içerisinde hareket etmelerini istiyoruz. Gürültü kirliliğine neden olan yerleri çekinmeden bize bildirsinler. Her türlü önlem anında alınacaktır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2006 Cumartesi 17:09:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?